Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 2951 / 248 / 0
Ride pisze:
godzinę przed wypiciem chce wziąć 400mg karbamazepiny, żeby nieco podnieść sobie próg drgawkowy
Nie wolno stosować doraźnie karbamazepiny przed tramadolem ! Paradoksalnie zamiast podwyższać to obniża próg drgawkowy.

BB wyjaśniła to w skrócie tak:
Blue_Berry pisze:
Jak wypada łączenie z Piracetamem (moja dawka dzienna 2400mg) i karbamazepiną (niecodziennie po 400mg)?
Z piracetamem nie ma interakcji (choć niektórzy twierdzą, że wzmacnia), natomiast karbamazepina osłabia jego działanie, ponieważ jest induktorem enzymatycznym. Może również dojść do obniżenia progu drgawkowego, poprzez zwiększenie stężenia tramadolu w osoczu, tak więc trzeba tutaj uważać przy wyższych dawkach i zabezpieczać się benzo.
Link do postu.

Miałeś farta że w łapska wpadła ci alpra, gdyby nie ona to nie wiadomo co by było. 500mg przy obniżonym poziomie drgawkowym to już sporo, choć każdy ten poziom ma inny i nie ma tutaj jakiejś uniwersalnej skali, którą można zastosować do każdej osoby.
  • 377 / 3 / 0
Dzięki panowie za informacje, było to pomocne i trochę rozszerzyło moją wiedzę.

Obyło się bez żadnych nieprzyjemnych akcji. Karbamazepine sobie odpuściłem, ostatnia dawka 200mg była 24h przed zażyciem tramca.

W końcu zjadłem 800mg, w sposobie:
00:00 - 400mg tramadolu + 1mg alpry
02:15 - 200mg tramadoli
03:15 - 200mg tramadolu + 0,5mg alpry

Bardzo przyjemne doświadczenie, jednakże działanie zmienione i nie do końca opiatowe.

Pomimo wszystko, jak mnie kiedyś znowu najdzie na opio to wrzucę starą dobrą kodeinę ;)
Whole life is about "up" and "down".
  • 519 / 47 / 0
Zarzuciłem pierwszy raz tramal.200 mg i faza średnia.Lekkie pobudzenie i uderzenia gorąca które trochę wkurwiaja.Jak bym dorzucił 1 mg klona będzie lepiej?
  • 2951 / 248 / 0
Przy takiej dawce klona śmiało możesz wrzucić 400mg, porobi solidnie. Tylko daj mu się zmetabolizować, po paru godzinach działanie ze spidującego i wkurwiającego przejdzie w chillout i błogostan.
  • 519 / 47 / 0
Na drugą próbę tak zrobię.Słyszałem że za pierwszym razem nie działa zazwyczaj tak fajnie.A przy 400 mg i 1 mg klona z depresją oddechową nie będzie problemu?
  • 2951 / 248 / 0
Jeśli nie masz jakiś skłonności do tracenia oddechu to problemu nie powinno być. klon słabo działa depresyjnie na OUN, dawka tramca to tylko dwukrotność standardowej maksymalnej dawki terapeutycznej. W razie czego możesz ratować się kawą, choć jak już ci wejdzie sedacja i możliwe że lekki nodding (bo z opio jesteś świeży z tego co piszesz) to nie będziesz się przejmował spowolnionym oddechem ;)
  • 519 / 47 / 0
Tur3k Dzieki za cenne rady.Teraz już wiem jak działać.Może jeszcze dzisiaj spróbuję.Wolałem się upewnić bo te poty i lekkie mdłości delikatnie mnie wkurwiały ale w miarę szybko przeszły.Teraz jest ok
  • 993 / 50 / 0
tur3k pisze:
Przy takiej dawce klona śmiało możesz wrzucić 400mg, porobi solidnie. Tylko daj mu się zmetabolizować, po paru godzinach działanie ze spidującego i wkurwiającego przejdzie w chillout i błogostan.

rotfl to jak by czekac na zjazd po fecie i nazywac go przyjemnym
prochy wciagales w proch sie obrucisz
  • 519 / 47 / 0
Na zjeździe po fecie dobrze się rucha.Zjazdem błogostanu bym nie nazwał.W ogóle to trampek z tego co zauważyłem oferuję parę różnych faz.Wielokierunkowe działanie.
  • 993 / 50 / 0
Mocarny888 pisze:
Na zjeździe po fecie dobrze się rucha.Zjazdem błogostanu bym nie nazwał.W ogóle to trampek z tego co zauważyłem oferuję parę różnych faz.Wielokierunkowe działanie.
lol niezrozumiales sennosc i klejace sie powieki to niejest stan blogostanu a jak jest dla kogos to niech niecpa tramalu a neuroleptyki
prochy wciagales w proch sie obrucisz
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.

Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej

Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.

Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.