Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 12 / / 0
Takie pytanie mam, czy mogę tramal retard rozkruszyć i zjeść z jogurtem? jakoś zalewanie wodą i picie tego czegoś mi nie leży :kotz:
Uwaga! Użytkownik ChristAngel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 452 / 2 / 0
Zgadzam sie zdecydowanie ze zawartosc ampulki podana doustnie smakuje najgorzej Poltram w kroplach to przy tym miod Nie mniej jednak wypic sie da i jakis wiekszych problemow z tym nie mam. Co do skretow po tramie to nigdy nie mialem Z tego co zauwazylem to najgorzej odbijaja sie ciagi klilkudniowe z duzymi dawkami, wtedy jest strasznie hujowe samopoczucie, poziom serotoniny jest bliski zeru. Przykladowo gdy raz mialem ciag ponad miesiac na nieduzych dawkach, pod koniec schodzac powoli z nich to w zasadzie odstawienie nie bylo takie bolesne.
  • 364 / 3 / 0
Młody Bóg pisze:
Z tego co zauwazylem to najgorzej odbijaja sie ciagi klilkudniowe z duzymi dawkami, wtedy jest strasznie hujowe samopoczucie, poziom serotoniny jest bliski zeru. Przykladowo gdy raz mialem ciag ponad miesiac na nieduzych dawkach, pod koniec schodzac powoli z nich to w zasadzie odstawienie nie bylo takie bolesne.
Racja, tylko te "duże dawki" to pojęcie względne. ;-)
Każdy inaczej je rozumie.
Ja w ciągach nie chciałem przekraczać 600 mg i udawało mi się to.
Uwaga! Użytkownik mlodymechanik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9 / / 0
tramadol,Poltram,Zaldiar - Lek jednym słowem można nazwać Pieknym.
Po raz pierwszy na nim dawka tylko 300 mg przeżyłem świadome sny, jeden za drugim... i ten błogostan delikatnie podobny do typowych opiatów, jednak podpiszę go jako Oszałamiający Chełm Farmakologiczny.Stosowane przeze mnie dawki sporadycznie, bo rzadko mam do niego dostęp to 250-350 mg, dla mnie stan wystarczający...
Ciepło, i ogólne dobre samopoczucie które chciałbym by trwało wieczność jest niesamowite, na drugi dzień czuję się również wspaniale, jestem wyspany - nie mam żadnego zwała po nim.
Nie polecam go za często używać ze względu na szkodliwość, hmm "Co za dużo to nie zdrowo" ale "Od przybytku głowa nie boli" kto co woli, niech sam wybiera ;) POZDRO
  • 189 / / 0
może ktoś mi polecić najlepszy wariant tramadolu? Tzn nazwę preperatu i czy retardy czy nie itd. Ostatnio używałęm Tramalu retard 200 i było słabo za każdym razem:(( dawkowałem to sobie po gramie na raz w postaci rozkruszonych tabletek rozpuszczonych w jakimś płynie i tylko z raz poczułem jakies miłę efekty a tak to tylko problemy związane z mdłościami i oddawniem moczu.
Odpowiadając na ewentualne pytania receptory mam wyrobione bardzo dobrze (w przeszłości użytkowałem browna, majkę, kode i właśnie tramal) a dawki brałem takie duże bo mniejszych w ogóle nie czułem

Z góry dzięki za życzliwe odpowiedzi
Uwaga! Użytkownik white power jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 73 / 1 / 0
Zostaje Ci tylko spróbować tramal w kroplach 96ml chyba najlepsza i najbardziej wydajna opcja. Ale na pytanie czy Cię porobi czy też nie już nie odpowiem. Dochodzę do wniosku, że na każdego to działa trochę inaczej więc musisz sam się przekonać.
Why So Serious?
  • 10 / / 0
Jaką ilość polecacie na trzeci raz z tramadolem (retard 200mg)?
Na pusty żołądek, pełny, popijając czymś gorącym, gazowanym.

O ile szybsze jest wejście, gdy tabletki rozgryziemy? Lepiej jest rozwalić na pył, niż pogryźć?
wykorzystać go maksymalnie (oszczędność)do tych spraw.

Wyjeżdżam do szpitala niedługo, więc muszę wiedzieć jak zastosować tramal 200mg retard by wykorzystać maksymalnie potencjał w tabletkach?

Brał ktoś trileptal do tramca (na padaczkę i stabilizator nastroju - coś jak depakina).

Mając receptę na 200mg x 50, mogę wykupić te 10gram, ale np. w kroplach, w tabletkach mniejszych (nie retardy)? przykładowo 10 opakowań 100mg x 10?

Nieogar tekstu spowodowany oczopląsem :(
Uwaga! Użytkownik CannaBeatt nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 189 / / 0
hmmmm a może problem jest nie w samym środku i jego postaci tylko sposobu w jaki go przyjmowałem? Otóż kiedy rozpuszczałem pokruszone retardy w wodzi robił się taki glut (podobno zawsze tak się robi przy Tramalu Retard), z którym nic nie dalo sie zrobić. Jaka waszym zdaniem jest najlepsza droga podania tramadolu (i.v. i doodbytniczo mnie nie interesuje- tylko doustnie)?
Uwaga! Użytkownik white power jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 10 / / 0
Jaka najlepsza? Doustnie:)

Mała część sądzi, że nie widać różnicy, większa, że im bardziej rozpylona tabletka tym szybciej i mocniej wchodzi.

Chciałbym by to były kapsułki z których tylko bym wysypywał smaczek:)
Uwaga! Użytkownik CannaBeatt nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 627 / 66 / 0
Z rozgryzaniem to prawda. Zawsze jestem na siebie wkurwiona, kiedy nie rozgryzam tabletek z obrzydzenia, pozniej musze czekac godzine (ponad) na wejście. Po rozgryzieniu mocne efekty mam już po 15 minutach (na pusty żołądek).

Pamiętajcie, że w przypadku Adamonu to co jest w kapsułce trzeba rozgniesc na pył, inaczej tez bedziecie czekac na faze przez godzine, albo wcale jej się nie doczekacie (zbyt powolne uwalnianie dawki).
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.