Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 70 / 6 / 0
Zawsze mówiłem że na bol biodra po wypadku samochodowym :D
Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi;-))
  • 355 / 98 / 0
tramadol ma coś wspólnego z czkawką? Bo już drugi raz mam ten sam problem i szczekam jak głupi. Nie chce puścić. Żadne strachy na lachy nie pomagają.
  • 88 / 19 / 0
@Wariat108 Zdarzało mi się nadmierne odbijanie po tramadolu, zwłaszcza w późniejszej fazie (ok 11-12h po wzięciu) czy cos podobnego do czkawki natomiast w ciągu kilku minut to dusiłem. Myślę że zwykły napój pomoże. Po tramku nie jestem w stanie jeść przez przynamniej 12h od momentu wzięcia, ale płyny wchodzą bez żadnych problemów. Spróbuj się napić i generalnie pić po wzięciu tramka. Jedzenie odradzam, ale picie jak najbardziej w porządku i łatwo wchodzi.
  • 355 / 98 / 0
Wiem, że dzień wcześniej położyłem się spać będąc natramadolcowanym i kiedy wstałem - czkawka (?) Myślę sobie, no nic, w końcu stosunkowo nowa substancja, do tego brana wcześniej w małych ilościach, nie to co teraz, więc mogło się coś zbuntować.

Ale później szykuję sobie wieczornego trampka, najpierw wrzucam 600 mg, za godzinę kolejnę, a za trzy, ostatnie, dobijając do 1200 mg i co? I Czkawka. Przez kilka godzin.

Nie mniej jednak całkiem fajnie jest porobić się tramadolem. W zakresach 400-600 następuje poprawa samopoczucia, wyraźne działanie przeciwlękowe, coś jak taki opioidowy antydepresant, tylko za dobry.
W zakresach 800-1200 natomiast poprawia samopoczucia nabiera wymiaru fizycznego, coś takiego jak lęki, czy strach nie istnieją, czuć taki nabuzowany spokój, ciężko coś przeczytać bez odwracania wzroku i skupiania go ponownie, bo wzrok tak jakby się "rozjeżdżał?", sedacja intensywna na tyle, że można złapać lekkiego nodda.
Za pierwszym mocnym tramieniem miałem silne mdłości, ale następnym razem mogłem cieszyć się czystą fazą. Powyżej 400 mg + zawsze biorę 2 mg klona.
  • 3435 / 715 / 9
Nie ma sensu dorzucać bo jak wszystko się wczyta to receptory są już zdownregulowane przez pierwsze dawki. Ja wolę zjeść trampka na brunch. Retard zwłaszcza, długo się ładuje bez żygogennego kruszenia tabletek. Wjeżdża ze 4 godziny na dobre. A najlepsze działanie ma w porze wieczornego piwa synergizując z nim. Każde opio lubię zarzucać max w południe.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 1611 / 1024 / 7
Bzdura, ja dorzucam ekonomicznie. Rano, 5:30 dorzucałam tylko 400 po dwóch godzinkach, bo wstawałam wciąż i tak porobiona. W ciągu kolejne 400 i finalnie kończyło sie wiecznie na 1.2g w szczycie kariery, dobrze że wyszłam z tego gówna 🧐

Dorzutki ładnie się kumulują z już krążącym tramadolem, najlepiej pogryziony dobrze retard, szybko się ładuje. Jak wrzucałam rano, to w momencie wejście do pracy już czułam, że będę pracownikiem miesiąca, czyli godzinka max.
𝕊𝕥𝕒𝕪 𝕨𝕚𝕝𝕕, 𝕄𝕠𝕠𝕟 𝕔𝕙𝕚𝕝𝕕.. 🌙
  • 3435 / 715 / 9
Ta Pani ma na imię Ciągutka. Przewijaj dalej ludziom znamiona patologii. Mi trampek leżał w barku miesiącami. To jest tak lipne opio, zero ciśnienia. Nadaje się tylko czasami do odświętnej konsumpcji ceremonialnej. Choose Your destiny. Wybierz kulturę. Wybierz życie.

Dumny hasogrzebacz.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 59 / 6 / 0
Widzę, że stary się gdzieś wypieprzył, bo stęka i paczka Dorety leży na stole w kuchni. Poczuję w ogóle coś po 100mg, jeżeli 600mg kody mnie nie składa? Czy może lepiej podwędzić paczkę jak ta się skończy i pójść z nią do rodzinnego? I jak to jest z tym paracetamolem? Bo widzę, że wszyscy wymagają ekstrakcji, ale gdybym łyknął 3 tabletki, to wątroba dostałaby koło 1000mg paracetamolu. To chyba jeszcze jej nie uszkodzi, nie? Zakładając, że dawka 100mg trampka ma w ogóle sens na spróbowanie.
  • 357 / 47 / 0
1000mg paracetamolu to jest nic.

Ile zjeść tramadolu przy wadze 85kg? Dawka kodeiny 450mg mnie jakiś czas temu nie zrobiła za bardzo.
koda bywa losowa, ale 300mg też nic
"Jak udała się wizyta- recepta wypisana na sen i fobie?
Do dziś wybieram numer Grzesia, chociaż leży w grobie
Znów umarło kilka osób, ja tylko czekam na swą kolej
My tylko czekamy w kolejce"
  • 62 / 4 / 0
Spotkał się ktoś z typowym skrętem kodeinowym, zamieniając na 4-5 dni kodeine na tramadol ? Niby to i to opio, ale po 3 dniach brania tramadolu a zaprzestania kody mam typowe objawy skręta : problem ze snem, katar, bóle się zdażą , w ogóle ja mam wrażenie, jakby u mnie nie metabolizował się tramadol w aktywny metabolit opioidowy, bo po kilku dniach jak próbowałem kodeiny, to mi spadła tolerancja mimo braku trama, a działania opioidowego wywołanego przez tramadol praktycznie nie czuję.
Uwaga! Użytkownik BicK95 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.