Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Mam 29 g tramadolu .Co sie stanie jak wezme ta konska dawke?
  • 1721 / 518 / 2
@Stjopa912 nic przyjemnego, depresja oddechowa, być może zespół serotoninowy - obydwie rzeczy na raz, może również wątroba siąść - na pewno nie będzie to przyjemne odebranie sobie życia, a sama padaczka grand-MAL murowana w tym przypadku.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 6 / / 0
Jaka dawka tramadolu jest faktycznie śmiertelna?
Ile można wziąć bezpiecznie z dużą tolerancją i lorazepamem na wypadek drgawek?
  • 422 / 68 / 3
@Jadwigajadzia114 ld50 szczur doustnie 303 mg/kg masy ciała. Choć na moje to znacznie zawyżone. lorazepam (ani nic innego) nie pomoże w padaczce "potramalowej". Jest w tym dziale taki temat i w nim można przeczytać, że na ową przypadłość pomaga jedynie zdrowy rozsądek i odpowiednie dawkowanie. Aż tak się na tym jednak nie znam, więc konkretnej dawki Ci nie podam. Ludzie są różni, a, jeśli się nie mylę, wraz z tolerką nie rośnie mniejsze obniżanie progu drgawkowego. Także jeśli wiesz jakie dawki znosisz dobrze to się ich trzymaj. Wiem, że tolerka i wgl, ale nie można zwiększać dawek w nieskończoność.
  • 6 / / 0
Wziąłem niedawno 250mg podskórnie i wyjebałem padakę. Brałem trampka od kilku miesięcy, mieszałem też z kodą. Nigdy jednak nie zarzuciłem takiej dawki pod skórę na raz (max 200). Kończę z tym gównem i uważajcie tam na siebie w tym nowym nadchodzącym roku <3
  • 4 / / 0
Dostałem 1 raz w życiu tramal rok temu na rozcięta mega rękę brałem po 75 mg I git, potem parę prób po 150 mg, ostatnio wzialem 500 i czułem ze jest za mocno ale oczywiście po 2 tygodniach zarzuciłem łącznie 650 mg retardow rozkruszonych w 4h, nagle tak mnie jebło że zacząłem tracić świadomość lekkie drgawki były ale bez grand mala na szczęście,
totalny brak równowagi, mega bicie serca. Nie moglem nawet bucha z papierosa sciagnac. Co ciekawe z oddychaniem zero problemów, zauważyłem że u mnie one nie występują jak biore czysty tramal tylko mieszany z paracetamolem dziwne. Najgorsze że te objawy przedawkowania mega podbija mj. Mam nauczkę nigdy więcej niz 500 mg I wam tez to polecam bo uczucie przedawkowania to troche jakby zjedzenie 4 piguł naraz wymieszanych z UJ wie czym, nie mówiąc o ciągłym przysypianiu ale takim niemiłym bo było o wiele za mocno. Nieciekawe też jest to uczucie jak jest za mocno próbujesz sie położyć i czujesz ze jak sie nie ruszasz to te miesnie nagle dostają strzała i czuc już blisko jakiś atak, masakra ale ja mam też rozwalony organizm odstawka benzo cold turkey. Ogólnie biore raz na 2 tyg, wcześniej parę razy mialem za mocno na początku po 300 i potem po 500 ale dopiero teraz 650 mi pokazało co to znaczy za mocno i nigdy więcej tyle. W pewnym momencie chciałem zarzucić karbamazepine bo gdzieś ktoś pisał że zbija ale postanowiłem ze nie będę już gmerał więcej. Mam takie pytanie, a co jak dostanie sie już padaki? Mozna umrzeć? Co te wezwanie pogotowia daje, podają naltrokson? Moja laska kiedyś miała 2 razy atak po stimach i do przyjazdu pogotowia już jej przechodziło.
Ostatnio zmieniony 24 grudnia 2025 przez Banderos65, łącznie zmieniany 4 razy.
  • 404 / 49 / 0
Rozkruszony retard ładuje sie 2h, więc dorzutka nie prędzej niż co dwie godziny, on o tak najlepiej działa dzielony na party. Najszybciej można strzała dostać po kroplach.
  • 1 / / 0
A jak sie powinno brać żeby mieć mniejsza szanse na padake ?Bo ja sobie biorę że tak powiem nie caly czas tylko doraźnie co 2 albo co 3 tygodnie od moze nie wiem 4-5 miesięcy ale nigdy sie tym nie interesowałem a biorę 75 mg z paracetamolem i biorę tak jedna tabletkę na poczatku a potem co półtora godziny albo godzinę dorzucam to tak moze być ?
  • 1721 / 518 / 2
N I G D Y nie wiesz kiedy padaczka 'potramalowa' Cie dopadnie, możesz zjeść nawet i pół opakowania klona i się zaskoczyć, że Cię dopadła.

To jest loteria.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 172 / 28 / 0
Ja luźno brałem 3000 mg Tramalu, do tego 2-3 klony 2mg i żadnej padaczki nie było.
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.

Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.