Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
To moja trzecia próba tramalowa, tym razem wzięłam 400 retardów (pogryzione i popite kawą) na pusty brzuszek, ważę 52/53. Wcześniej (dwa dni temu i trzy dni temu) próbowałam 200 retardów nie na czczo - zero efektów (prócz swędzenia i mdłości). Minęło 2 h od przyjęcia 400 mg i żadnego uczucia szczęścia/euforii. Jedyne co czuję to lekkie oderwanie od emocji (no i standardowo spore mdłości i swędzenie plus problem z chodzeniem). Czyżby tramal nie był dla mnie źrodłem szczęścia :-( blablabla
Uwaga! Użytkownik marynata nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 133 / 2 / 0
Na swędzenie i mdłości polecam jakaś antyhistaminę. Najlepiej hydroxyzyna chociaż i głupi aviomarin będzie ok. 400 retardów imo to dość mizerna dawka żeby poczuć prawdziwą moc i potencjał tramadolu.600-800mg retardów to optymalna dawka i połknięte w całości.Haj jest dłuższy ma łagodniejsze wejście no i mniejsze ryzyko rzucania się po podłodze jak ryba wyjęta z wody (If you know what I mean :D). Jeśli chodzi o to źródło szczęścia,to tramal po pewnym czasie staje się tylko źródłem kłopotów.
FeRu Raprodukcja

Najblizsze projekty: Miejski Sort 2, EESS,Chora Psychika,SKOR Suma Styli (kolejna płyta),

https://www.facebook.com/FeRu.raprodukcja

https://soundcloud.com/feru89
  • 669 / 10 / 0
Zdecydowanie sugerowanie początkującym branie tramadolu w ilości [600, 800]mg jest niezbyt rozsądne, nawet gdy mowa o retartach. Za pierwszym razem większość ludzi poczuje tramadol nawet po małej setce a trzy setki to już całkiem dobra reprezentacja mocy tramadolu więc nie ma sensu polecać na pierwszy raz [600,800]mg.
Rozpad termiczny alkaloidów maku lekarskiego, prawda czy mit?
Vexilla regis prodeunt inferni
  • 170 / / 0
witam zbieram sie do swojego pierwszego razu z Tramalem
mam aktualnie pod reka: 500 mg Tramalu, 450 mg kodeiny, 4x1mg etizolamu i kilkaset mg MXE (ktore niesamowicie podbija dzialanie opiatow)
Jak proponujecie to zmieszac zeby pierwszy raz z Tramalem byl maxymalnie przyjemny i bezpieczny?
  • 669 / 10 / 0
Napisz jaką masz tolerancję, co brałeś wcześniej.
Jeśli nie brałeś opio wcześniej nie miksować tylko rzucić 300mg tramadolu i ewentualnie 2mg estazolamu. Jeśli masz już doświadczenie, choćby z kodeiną to polecam miks tramadolu z kodeiną np. w proporcjach 200 + 300 - bardzo przyjemne połączenie.

Opio są bezpieczne tylko wówczas gdy bierze się je z głową tj. nie przesadza z dawkami (szczególnie na pierwszy raz).
Rozpad termiczny alkaloidów maku lekarskiego, prawda czy mit?
Vexilla regis prodeunt inferni
  • 953 / 4 / 0
@mortis
ja proponuję 300mg kodeiny / 350mg tramadolu, a jeżeli masz już tolerancję jakąś to 450mg kody / 400mg tramadolu.
musisz przekroczyć granicę tylko po to, by pamiętać, gdzie leży.
  • 5 / / 0
FeRu89 pisze:
Na swędzenie i mdłości polecam jakaś antyhistaminę. Najlepiej hydroxyzyna chociaż i głupi aviomarin będzie ok. 400 retardów imo to dość mizerna dawka żeby poczuć prawdziwą moc i potencjał tramadolu.600-800mg retardów to optymalna dawka i połknięte w całości.Haj jest dłuższy ma łagodniejsze wejście no i mniejsze ryzyko rzucania się po podłodze jak ryba wyjęta z wody (If you know what I mean :D). Jeśli chodzi o to źródło szczęścia,to tramal po pewnym czasie staje się tylko źródłem kłopotów.
600 podane pod kawkę i na pusty brzuszek ale nie w całości a pokruszone. Około 15 poleciło też troszeczkę alproxu (niestety moje ostatnie dwie tabletki :< ) do tego jak co dzień depakine. Zobaczymy.

» Pn, 3 grudnia 2012, 20:31
christofanow pisze:
Zdecydowanie sugerowanie początkującym branie tramadolu w ilości [600, 800]mg jest niezbyt rozsądne, nawet gdy mowa o retartach. Za pierwszym razem większość ludzi poczuje tramadol nawet po małej setce a trzy setki to już całkiem dobra reprezentacja mocy tramadolu więc nie ma sensu polecać na pierwszy raz [600,800]mg.
Kolega zaproponował 600 po tym jak napisałam,że pierwsza próba z dwusetką była nieudana tak samo jak druga z 400. /cut/ inf. zagrażająca zdrowiu

scalono. | idk
Ostatnio zmieniony 03 grudnia 2012 przez idontknow, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: scalenie.
Uwaga! Użytkownik marynata nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2878 / 21 / 0
marynata, ilości 600 mg dla początkującej osoby są daleko wielokrotnie za duże, w szczególności przy braku zabezpieczenia od strony napadu drgawek lub innych zagrożeń ze strony takiego przedawkowania. Nawet i z benzo mogłoby to być ryzykowne. Przemyśl dwa razy zanim coś napiszesz, weź poprawkę na to, że nie każdy ma taki sam ogranizm jak Ty, a Twój kolega nie jest lekarzem (lub działa nieetycznie).
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 133 / 2 / 0
Eee tam już przesadzacie z tymi drgawkami, skoro takie dawki na nią nie działają to trzeba wziąć więcej.
@marynata Nawet jeśli Cię potelepie,to oprócz pogryzionego języka i ew rozbitej głowy nic Ci nie będzie (chociaż zawsze istnieje ryzyko że zostanie się warzywem jeśli zwarcie będzie za mocne :D). Ja tam zaliczyłem 3 grand male przy opróżnianiu butli w ciągu tygodnia ( w sumie to nie ma się czym chwalić ).
Nie wiem czy w moim rejonie są cyborgi,czy to mutacja po awarii w Czernobylu,bo jednak blisko ukrainy żyje ale u nas każdy kogo znam z kręgu wtajemniczonych zaczynał od 1g retardów (taki przyjęty standard u nas), nikt nie miał żadnego ataku po tej dawce, nie ważne czy "faset" czy "dziefka". Owszem potem zdarzały się różne sytuacje,ale to już po miksach czy eksperymentach z większymi dawkami. JA osobiście bez benzo mogę spokojnie zjeść 2g retardów i jeszcze ani razu nie miałem padaki po tej dawce (ogólnie to zawsze 1g wcinam), lecz z kroplami to 1g bez podkładu w postaci convulexów czy klonów murowana padaka.

Brakuje Ci wyobraźni czy po prostu lubisz ryzykować cudzym zdrowiem? | idk
FeRu Raprodukcja

Najblizsze projekty: Miejski Sort 2, EESS,Chora Psychika,SKOR Suma Styli (kolejna płyta),

https://www.facebook.com/FeRu.raprodukcja

https://soundcloud.com/feru89
  • 809 / 15 / 0
Od zawsze ludziom, z którymi jadłem tramal nie polecałem wrzucania ilości większej niż 500mg bez podładu benzo. Nie można ryzykować cudzym zdrowiem.
na nic nie narzekam,
mam w kieszeni klonazepam.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.