Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 62 / 3 / 0
Przy depralinie piłem normalnie teraz już biorę zaledwie 5mg dzień bardziej się obawiałem interakcji tych innych leków ale może i racja najwyżej się nie napije j już hmm chyba że tak jak kolega wyżej mówi walne dwa browary i zobaczę co będzie. Dzięki panowie
  • 1179 / 124 / 0
31 lipca 2020AnnaS pisze:
Niech lepiej kupi NAC .
Wystarczy acetylocysteina. Po co przepłacać? Co w ogóle oznacza to N? Chyba nie azot, co?

Jakiś czas temu żarłem combo z paracetamolem przez kilka dni. Jadłem nawet 4g paracetamolu i trochę kłuło z prawej strony. Na szczęście wątroba dobrze się regeneruje.
  • 1603 / 1024 / 7
@mniemanolog kłuje z boku, w porównaniu do czystego tramadolu również potliwość wystrzelona w kosmos, oraz nieprzyjemne mdłości. Zwała też jakaś gorsza, niż normalnie.

4g to blister combo, czyli prawie 400 tramca. U mnie takie połączenie już nie przejdzie, bo musiałabym dorzucić drugie tyle po kilku h.
Nie przebywam w Polsce, więc nie wiem, ale nie ma możliwości w aptece zamiany na zwykły, posiłkując się wrażliwością na parasyf, tudzież troskę o wątrobę? 🙃
  • 1179 / 124 / 0
To były zdobyczne tabletki. Brałem, by zejść z majki. Te combosy w Polsce są dość nietypowe, 32,5mg i 75mg, więc możliwości zamiany w aptece raczej nie ma.
  • 8103 / 906 / 0
Od czasu do czasu można zjeść te 2 gramy paracetamolu, nic się wątrobie nie powinno stać.
To jakby porównać wypicia ponad pół litra wódki - też daje po wątrobie.

P.S. Ale przestrzegam przed takim braniem w ciągach, to już jest niebezpieczne dla wątroby. :uwaga:
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 62 / 3 / 0
Ja np biorę wszystkie leki rano a wieczorem wcinam ostropest żeby jakoś chronić wątrobę jak tego nie robiłem próby watrobote i nie wiedzieć czemu trójglicerydy miałem bardzo wysokie odkąd jem codziennie ostropest badania w normie... Więc działa
  • 8103 / 906 / 0
@Konrad2990
Mimo, że bierzesz ostropest to radziłbym Tobie ogarnąć czysty tramal albo robić ekstrakcje.Dawki paracetamolu 2 gramy + to daje znać o sobie wątrobie.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 27 / / 0
W moje ręce wpadł lek doreta który zawiera tramadol i paracetamol da rade to jakoś wyekstrahować czy mogę łykać odrazy dodam że to moje pierwsze spotkanie z tym odczynnikiem tolerke mam na poziomie 240 kody
  • 195 / 35 / 0
Hmm poniżej 2 gram paracetamolu można brać spokojnie tylko nie w ciągach, ale weź se 120 mg na początek bez ekstrakcji-jeśli chcesz (podobno się robi ją jak z antkiem)
Na mnie tram działa mocniej niż koda, więc nie wiem czy będzie to również w twoim przypadku. Sądzę również, by uważać z tramem bo po dawce 300 mg+ może się zacząć ruletka (padaka), też MOŻE to być nawet po 200 dlatego zalecam wziąć 112-140 mg na pierwsze wzięcie. Poczytaj se również o PTI MAL i GRAND MAL (po tramcu) na hypku. Jeśli bierzesz jakieś leki to uważaj, to nie jest zwyczajne opio tego z niczym się prawie nie da zmiksować. Mary jane niby bezpieczne ale są mieszane raporty, że obniża próg drgawkowy, lub podwyższa... Nie warto trama z niczym miksować, oprócz oczywiście benzo na padake.
  • 1603 / 1024 / 7
@sambadynow
400mg to dawka dobowa i jest nikła szansa na jakiekolwiek nie przyjemności, tym bardziej po 300 "nie zaczyna się" żadna padaka, a występuje co najwyżej jej ryzyko, poprzez obniżony próg drgawkowy i tylko w większych dawkach dla przeciętnego Kowalskiego, czyli 400+. Nie wprowadzajcie ludzi w błąd.
Warto mieć podkład z jakimś chociażby delikatnym benzo.
Ja unikam benzodiazepin, jadłam dawki do 1.5 grama tramadolu na dzień, i mnie nie wytelepało, biorąc dzień w dzień długimi tygodniami.

Ostatnio biorę intensywnie, ale krótko, max dwa tygodnie. Zbyt dużo uboków jak dla mnie, jak mam za przeproszeniem dwa tygodnie nie srać, i siedzieć 10 minut na kiblu modląc się o strumień moczu, to to nie ma dla mnie sensu. Nie wspominając o jadłowstręcie. Stąd u mnie szybka, dwutygodniowa zabawa i równie szybkie odstawienie. Oczywiście nie wrzucam wszystkich do tego samego wora z ubokami co mnie. Każdy tutaj ma inne odczucia, każdy metabolizuje inaczej. Na jednego działa czilująco, przysypiająco, innych znowu pobudza. Ciężko powiedzieć, jak będzie u Ciebie.

Jeśli masz zamiar wziąć jednorazowo, bez tolerancji to dla mnie 200mg to byłoby minimum, czyli jedna zwykła tabletka, taka jak Tramal Retard. Z Doretą nie polecam się zaprzyjaźniać, przy dużych dawkach parasyfu na pewno wystąpią nudności, potliwość, bebechy dostaną po dupie, więc warto ekstrahować mimo wszystko, tak samo jak kodeinę z Antidolu.
Jeśli będziesz miał okazję znowu sobie ogarnąć Doretę, to powiedz lekarzowi że masz wrażliwy żołądek, którego szkoda dodatkowo obciążać paracetamolem, powinien bez lipy pięćdziesiątki wypisać.
Mnie po Combo i Dorecie bez ekstrakcji autentycznie bolało w lewym boku. Nieprzyjemne kłucie.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.