Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 373 / 3 / 0
angor animi pisze:
A ile para? Mnie kiedyś po 0,5 g samego tramca też dalej bolało.
Ostro mnie napieprza dzisiaj więc zaraz rozkrusze 200mg retardu i 500mg para to zdam relacje bo już nie pamiętam ile tego brałem kiedyś (ostatnio zastępuje nimesilem i innymi wynalazkami bez miłego działania ;p )
  • 2518 / 27 / 0
Parasyf bardzo mocno wzmacnia działanie przeciwbólowe tramadolu. Oba działają synergicznie. Jakąś tam tolerkę na opioidy mam. Kiedyś 600mg tramca z kropel nie robiło na mnie większego szału. Jednak nie chodzi o działanie narkotyczne, tylko przeciwbólowe. Wystarczy że wezmę 1-2tabletki Poltramu Combo (37,5mg tramadolu w kapsułce) to ból mija.
  • 373 / 3 / 0
Dzielnicowy pisze:
Parasyf bardzo mocno wzmacnia działanie przeciwbólowe Tramadolu. Oba działają synergicznie. Jakąś tam tolerkę na opioidy mam. Kiedyś 600mg tramca z kropel nie robiło na mnie większego szału. Jednak nie chodzi o działanie narkotyczne, tylko przeciwbólowe. Wystarczy że wezmę 1-2tabletki Poltramu Combo (37,5mg tramadolu w kapsułce) to ból mija.
Dokładnie stary, brałem to samo i 2-3 tabletki jak ręką odjął i w dodatku szybko działa, a czysty tramal niezbyt pomaga na ostry ból stawów itp.
Wziąłem 200mg tramadolu i 500mg paracetamolu, rozkuroszone wszystko. Naprawdę znaczna ulga, a bóle były silne i na prawie całym ciele. Dorzuciłbym jeszcze następną tabletke paracetamolu (500mg) ale myślę, że ten lekki ból który został jest już znośny więc po co się truć :)

Odbiegając od tematu na bóle stawów i pleców polecam lek nimesil, lekko obciąża wątrobe ale za to oszczędza żołądek. I można sobie zmieniać raz nimesil, raz aglan z bioprazolem jako "osłonka" na żołądek, raz xefo-rapid itp. a czasami tramal. Jest trochę możliwości :) Ja staram się nie obciążać ciągle tego samego narządu bo kurde młody jeszcze jestem przecież.
  • 187 / 2 / 0
Ciekawy mix przeciwbólowy mógłby być z połączenia Tramalu retard + antka.
Uwaga! Użytkownik sportowiec89 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3309 / 21 / 0
Na mnie nie działał zbytnio, tj. najwyżej działanie przeciwbólowe kodeiny i nic więcej.

@samuraxo - dzięki wielkie za info! Masz maila.
sqrt(666)
  • 669 / 10 / 0
Dzielnicowy pisze:
Parasyf bardzo mocno wzmacnia działanie przeciwbólowe Tramadolu. Oba działają synergicznie. Jakąś tam tolerkę na opioidy mam. Kiedyś 600mg tramca z kropel nie robiło na mnie większego szału. Jednak nie chodzi o działanie narkotyczne, tylko przeciwbólowe. Wystarczy że wezmę 1-2tabletki Poltramu Combo (37,5mg tramadolu w kapsułce) to ból mija.
Ogólnie wszelkie mieszanki analgetyków II i III szczebla z analgetykami I szczebla daje świetne efekty p-bólwe. Swego czasu miewałem takie bóle stawów, że 100mg tramadolu nie pomagało. Jednak mieszanka 50mg + 500mg Pyralginy przynosiło ulgę. Przy czym zauważyłem, że metamizol w połączeniu z analgetykami szczebla II i III działa dużo lepiej niż paracetamol czy kwasy arylopropionowe - {ketoprofen} i inne NLPZ.
Ciekawy mix przeciwbólowy mógłby być z połączenia tramalu retard + antka.
Kilka razy próbowałem mieszać w celach p-bólwych słabe opioidy. Kodeina + tramadol (po 50mg) nie robiło szału - tj. efekt analgetyczny jak dla samego tramadolu. Próbowałem też 150mg kodeiny i 150 tramadolu, wtedy już czułem się porobiony ale efekt p-bólowy nadal porównywalny do 150 tramadolu. Po kilku próbach zauważyłem, że dobrze działa na mnie mieszanka 100mg kodeiny + 100mg ketoprofenu - efekt p-bólwy bardzo dobry. Przy strasznym bólu zęba, wytrzymałem na tej mieszance (2-3xdobe) 4 dni bez katorgi.
Rozpad termiczny alkaloidów maku lekarskiego, prawda czy mit?
Vexilla regis prodeunt inferni
  • 7 / / 0
z 8 tabsow zaldiara(300mg T) wlasnie mi skrapla ekstrakcja medodą cold water i cos czuje ze duze straty poszly : / ale zobaczymy moze zaraz wrzuce fote jak to wygląda
Woda z zamrarzalnika z 2cm szklanki przez 2 chusteczki, co o tym sądzicie.ma to jaki kolwiek sens?
A mało z tego powodu ze tyle mi poprostu wystarczy :D
  • 669 / 10 / 0
Ja kilkadziesiąt razy przeprowadzałem ekstrakcję Zaldiaru w sposób identyczny jak Antidolu, straty zbyt wielkie nie były - nie odczuwałem różnicy między 300mg z Zaldiaru a 300 z czystego Poltramu.
  • 7 / / 0
Ogolnie to po tych 8 było dosyc miło i jednak nie bylo wielkich strat :D
swoja droga tabletki Zaldiaru musialem kombinerkami kruszyc bo sa tak twarde ze o japierdole.
Ale dzis rano pawia puscilem nie wiem czemu -.- .. w sumie nadal cos czuc :P

I mam takie pytanie,czy jak walne sobie teraz z 2-3 piwka to zły pomysl?

Wczoraj gdzies o 1~ zarzucilem trampka z ekstrakcji :P czy parasyf został juz wydalony?
  • 669 / 10 / 0
Moim zdaniem alkohol do tramadolu w ilości właśnie dwóch-trzech piw to dobry pomysł. Często ten mix stosuję i nie mi się podoba, lekkie wzmocnienie sedacji szczególnie na zjezdzie po tramucu - łatwiej w nocy zasnąć - co po czystym tramadolu jest u mnie problemem - całą noc mogę nie spać po 500mg zabranych o 16 godzinie.

tramadol ma ten plus, że nawet małą dawkę czuć, 300 to fajna dawka, długo na niej jechałem.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.