Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 142 / 1 / 0
Re: Zaldiar
Nieprzeczytany post autor: CzarnaMewa »
Zachowam mały sentymencik do tego leku, bo był to pierwszy opiat jaki udało mi się zjesc. I to jeszcze tak zupełnie przez przypadek ale było Si.

Z drugiej strony juz nigdy go kurwa nie tkne, nie bede się zagłębiać w szczegóły ale wyszło tak że zatrułam się paracetamolem i byłam chodzącym haftownikiem po prostu to było okropne.
  • 31 / / 0
Mam siedem tabsów zaldiaru, tramal ostatni raz jadłem jakiś rok temu, nie będę bawił się w ekstrakcję, bo nie mam czasu, chęci ani możliwości. Myślę, że taka porcja paracetamolu (2250mg) mojej wątrobie nie zaszkodzi.
No ale jak myślicie drogie narki, czy tak mało Tramalu (225,5mg) mnie porobi chociaż trochę? :(
EDIT:
Ogólnie rzecz biorąc to mój 4 czy 5 raz z Tramalem, wcześniej brałem tylko 300-400mg retardów. Stąd moje obawy o efekty, w każdym bądź razie zarzuciłem te 7 sztuk, co ma być to będzie. :finger:
  • 486 / / 0
Wg. innych postów z forum bardzo leciutko - ludzie którzy NIE mieli nigdy do czynienia z trampkiem, powinni zaczynać od 250mg, lub 300mg retard.
  • 31 / / 0
Hmmm... muszę przyznać, że te +200mg działa dosyć dobrze, sam jestem lekko zaskoczony. Lekkie swędzenie ryja, miło się leży i ogląda Claymore (btw. polecam) :D
  • 282 / 2 / 0
nie miałem nigdy styczności z tramadolem , mam tabletki zaldiar ile wziąść na 1 raz
  • 201 / / 0
Ja za pierwszym razem dojebałem 800mg retarda... poprostu łyknąłem... na 3 dzień zaczeło schodzić... Na początek polecam 6-7 tabletek Zaldiaru. oczywiście po ekstrakcji.
  • 353 / 5 / 0
Napiszę tutaj ,żeby nie robić 500 takich samych tematów.
Jestem szczęśliwym posiadaczem opakowania Doreta (to samo połączenie tramadolu z paracetamolem jak w Zaldiarze). Moje pytanie brzmi czy po ekstrakcji da się to puknąć iv czy coś co jest w składzie może być na tyle wredne aby na to nie pozwalać? Licze na szybką odpowiedź bo mam ciśnienie.

Skład z recki: skrobia kukurydziana żelowa, mikrokrystaliczna i magnezu stearynian w rdzeniu tabletki oraz hypromeloza tytanu dwutlenek ( E 171) makrogol 400, żelaza tlenet żółty E 172, polisorbat 80.

Z góry dzięki.
  • 232 / 8 / 0
moze sie cos stac po pieciu tabsach zaldiaru bez filtracji?
  • 1384 / 13 / 0
Weedian pisze:
moze sie cos stac po pieciu tabsach zaldiaru bez filtracji?
Nie ! chyba że masz jakąs niewydolność wątroby.
  • 20 / 1 / 0
Nosz szlag by to... przedwczoraj skolowalam 14 tabsow Zaldiaru (tramadol 37.5 mg/paracetamol 325 mg) i tak mnie naglilo ze przyjelam wszystko bez ekstrakcji, choc wcale nie wiadomo jak dlugo by to nie zajelo - w rezultacie wszamanie ponad 4g paracetamolu. Juz od pary ladnych godzin tak mnie watroba napiernicza ze szkoda gadac :wall: . Nie ma to jak wspanialomyslnosc, tyle tylko, ze takie rzeczy zdarzaja sie sporadycznie. Ale podobno regularne przyjmowanie dawek tego kurewskiego paracetamolu nawet ponizej 2000mg moze szybko doprowadzic do marskosci watroby, wiec powtorze to co bylo juz setki razy powiedziane: ekstrakcja to podstawa :finger: Zreszta jak z calym innym aptecznym asortymentem - niewiele to zachodu a korzysci wymierne. Szkoda ze poznalam to empirycznie, ale naprawde sa przyjemniejsze sposoby na podtruwanie sie.
You'll take my life but I'll take yours too, you'll fire your musket but I'll run you through.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU

Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.

Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina

Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.