Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 133 / / 0
Mimo ciągu, wyniki mam w górnych widełkach norm. Sprawdzone dzięki badaniom zleconym przez lekarza na własną prośbę (regularnie brane duże dawki tramadolu).
A muszę przyznać, że zdarza mi się wziąć nawet 1,6g (przy tym clonazepam 4mg oczywiście).
Dziwne jest jednak to uczucie "wypchnięcia" prawego podbrzusza, mogłoby to sugerować postępujące uszkodzenie wątroby. Od lekarza dostałem tylko zalecenie zmiany diety.

Po googlowaniu zaopatrzyłem się w "fosfolipidy zawierające 3-sn-fosfatydylocholinę" (piszę tak, by nie robić reklamy).
Po dwóch tygodniach zażywania zgodnie z zaleceniem w ulotce zdam relację, czy objawy zmniejszyły się, czy też nie.
  • 19 / 1 / 0
Ile trwa potramalowa depresja?
Brałem tramal w kroplach przez 3 dni zaczynając od dawki 300mg 3 dnia 600 mg.(mam spora tolerkę po kodeinie)
Odstawiłem we środę w tamtym tygodniu i od czwartku miałem strasznnnego doła do niedzieli plus sraka przez piątek zatkana loperamidem. Teraz mam ochotę na działanie ale z tyłu głowy jest taki strach i niepewnośc jutra.
To minie czy zostanie?
Dodam, że nigdy tak nie miałem.

I chyba najgorszym efektem ubocznym stosowania T jest właśnie ten dołujący zjazd.
  • 2918 / 242 / 0
Minie, po prostu Twój mózg jest wypłukany z serotoniny. Masz to szczęście, że ona szybciej się 'regeneruje' niż dopamina. Jedz dużo 5-HTP, który jest bezpośrednim prekursorem tego neuroprzekaźnika.
Dawny nick: tur3k
  • 53 / 3 / 0
Czy u kogoś również wystąpiła przeogromna senność, taka że oczy się zamykały po 10-tej kawie w kilkanaście godzin po zażyciu Tramalu?
  • 258 / 2 / 0
bezello pisze:
Ile trwa potramalowa depresja?
To minie czy zostanie?
Dodam, że nigdy tak nie miałem.

I chyba najgorszym efektem ubocznym stosowania T jest właśnie ten dołujący zjazd.
Spokojnie minie, czas trwania to kwestia osobnicza... licz kilka dni
Łaczymy sie w bólu :-)
blackrose pisze:
Czy u kogoś również wystąpiła przeogromna senność, taka że oczy się zamykały po 10-tej kawie w kilkanaście godzin po zażyciu tramalu?
To normalne, i uzależnione od dawki tramadolu... im wiecej tym kawa za duzo nie daje a tylko ciśnienie podwyższa nie potrzebnie
Rozumiem mocniejsza kawe tudzież napój energetyczni zaraz po zażyciu T
You Are What You Use...!
Arylcyclohex = Two Steps From Hell
  • 65 / 1 / 0
bezello pisze:

U mnie zjazd jako taki nie występuje, nie mam obniżonego nastroju itp. ale 2-3 dni po tramalu chodzę jakiś niemrawy, ciężko mi się wysłowić. Zjazdem bym tego nie nazwał, zamuleniem już tak.
I Know What’s Good, I Know What’s Fine
I Know What Makes Me Feel Just Right
Don’t Wanna Have An Endless Fight

Jebać Duracell %-D
  • 16 / 1 / 0
Ja również nie mam jakiegoś większego zjazdu po Tramalu. Nawet po tygodniowym braniu. Wystarczy, że się kimnę jakieś 12-15h i jestem normalny, nie ma żadnego problemu. Jedynie do negatywnych skutków mógłbym zaliczyć lekkie drżenie rąk po odstawieniu. Jedyne co mogłem zauważyć to, że po Tramalu dość łatwo mnie zdenerwować (bez również). Może jestem po prostu takim człowiekiem :D
  • 43 / 4 / 0
Jak to mi doktorek powiedział, "przepisze panu ten 3x Tramal 200, ale na pan umrze" xD
Co on tam może wiedzieć. :D
  • 410 / 18 / 0
Jaki zjazd po Tramalu? Ja juz mam banie 4 dzień :> i to czuć kiedy wchodzi, najpierw jest wiadomo jak na fazie ale w pewnym momencie, czuc te przemieszczanie w głowie i to jest to. Ja np. miałem kiedys napady agresji po Tramalu to może byc negatywny skutek bo wiadomo tramal w mniejszej dawce pobudza. Warto stosować mniejsze dawki bo działają stymulująca a nie pchac w siebie dużo, żeby ugrzać sie jak opio. Takie moje zdanie :>
Uwaga! Użytkownik Maniacal jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 23 / 2 / 0
hehehe. jak ci tolerka skoczy to mnieksze dawki nie beda dzialac wogole a 1g poczujesz sie normalnie. Mowie tu o ciagach a nie pojedynczych baniach
Ja tez wole styulacje. Jak dlamnie tramiec moglby działac tylko na serotonien bez opiatowej fazy, ale niestety ona jest i nas wpierdala w to opiatowe bagno.
...
ODPOWIEDZ
Newsy
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić

„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.