...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Cześć sprawa wygląda następująco, moja mama złożyła sprawę do sądu na mnie (swojego syna) o uzależnienie od narkotyków. Byłem przed sprawą u psychiatry który badał moją pamięć i pytał ile biorę itd. Darmowy adwokat, kazał mi pokazać skruchę i się wybielać niestety moja mama "zeznawała" sama na mnie że leczenie ambulatoryjne nic nie da gdyż miałem taką okazję i byłem 3-4 razy przez rok. Otrzymałem nakaz umieszczenia mnie w dowolnym ośrodku odwykowym. Pojechałem do katolickiego ośrodka w Strychach, byłem tam przez 3 miesiące. Bardzo chciałem wrócić do domu oraz spotkać się ze znajomymi, więc zacząłem mówić terapeutom że mam myśli samobójcze. Przypisali mi ketrel 25mg rano tritico tr 150mg ⅓ tabletki i ponownie ketrel 25mg (przypominam że nie miałem takich myśli). Po tygodniu powiedziałem terapeucie że miałem myśli aby uciec i się powiesić, osobista i do izolatki. Zadzwonili do moich rodziców że muszą mnie odebrać i wszystko wytłumaczyli. Siedziałem w czterech ścianach z kamerami +/- 96 godzin (psychika dojeżdża). Po tym czasie rodzice po mnie przyjechali spakowałem się i pojechałem do domu. Moi rodzice zaczęli szukać ośrodka z podwójną diagnozą Na początku miałem iść do Gliwic ale rodzice zrobili mi testy a tam tablica mendelejewa ;d i z miejsca 7 spadłem na 32 na liście oczekujących. Moi rodzice zdenerwowani zaczęli szukać innego, znaleźli jakiś pół zamknięty. I sytuacja wygląda tak czy powiedzieć że nie mam myśli samobójczych ani że nie zmagam się z depresją czy ciągnąć kłamstwa dalej? Leki te same tritico tr oraz ketrel mam podawany cały czas tak samo bo rodzice myślą że mam depresję. Czy jak trafię do drugiego osrodka z podwójną diagnozą i powiem że kłamałem co zrobią? Powiedziałem także że miałem 2 próby samobójcze. Powiedziałbym prawdę, bo nie chce ciągnąć kłamstw dalej ale czuję strach który mnie zatrzymuje i ciągnę dalej te wszystkie kłamstwa. Nie wiem co robić. Jakieś pomysły?
powiedz ziomkom żeby wzieli bongo
  • 1100 / 273 / 0
powiedz prawdę, przykleją ci łatke wariata, po co Ci to?
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9 / 1 / 0
Jest ośrodek dla osób z podwójna diagnozą na terenie szpitala psychiatrycznego w Krakowie, że ul. Kościuszki Babińskiego 29, nie ma monarowskich zasad, że można mieć telefony, internet, byłem w 2016 roku
  • 4 / / 0
06 stycznia 20223ldritch pisze:
powiedz prawdę, przykleją ci łatke wariata, po co Ci to?
racja dzięki ;d
powiedz ziomkom żeby wzieli bongo
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.