Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Czesc,

chcialem was zapytac, jak moge przygotowac sie na branie kwasa i zminimalizowanie bolu brzucha i wzdec/uczucia ze musze do toalety. nie wiem, ale po kilku godzinach od brania LSD calkiem boli mnie brzuch i czuje sie niekomfortowo, co tez wplywa na caly trip, a chce zaliczyc maly 2 dniowy festiwal czujac sie ok, wiec pomyslalem ze tu zapytam.

Czy mozna np. przygotowac sie jedzac cos specyficznego, zeby zminimalizowac podraznienie? mam otluszczenie watroby, co jest spowodowane alko i wszystkim innym, wiec moze to tez dodaje do tego efektu dyskomfortu.

mialem tu konto z 10 lat temu, ale nie pamietam loginu wiec zakladam nowe
  • 5 / / 0
Przed tripem najlepiej na 3-4 h nic nie jeść, myśle że na nudności może trochę pomóc imbir, jeżeli chodzi o uczucia na brzuchu to jest to dosyć częste w przypadku kwasa i trzeba się z tym liczyć, mniejsza dawka może łagodzić nieprzyjemne efekty.
  • 12621 / 2442 / 0
Osobiście nie miałem nudności przy ładowaniu kwasa. Pojawiły się za to (bardzo delikatne i krótkotrwałe) po grzybkach.
  • 3459 / 731 / 9
Jak nie chcesz mieć kolki wątrobowej na tripie to najlepiej tydzień przed nie pij w ogóle alko i nie jedz mięsa. A jak walisz wszystko w siebie i mixa panoramixa to bądź gotowy na motyw Prometeusza.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.

Mefedron z internetu w 20 minut z dostawą do domu. Uzależniają się już dzieci w wieku 12 lat

Kiedy dziennikarze TVN24 sprawdzili, jak wygląda dziś handel narkotykami w Polsce, zszokowały ich dwie rzeczy: jak łatwo są dostępne - dostawa może dotrzeć w ciągu nawet 20 minut - i kto je kupuje. Nawet 12-latkowie.

Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.