Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Cześć, jestem na etapie zamknięcia mojej narko-przygody, która wyrządziła trochę szkód w moim organizmie. Zaczynając od obniżonego nastroju, aż po stany lękowe i depresyjne. Chcąc wrócić do całkowitej normalności, wiem, że potrzebuję trochę suplementów, które pomogą odbudować moje receptory. W związku z tym potrzebuję pomocy w dobraniu odpowiedniej suplementacji(dietkę posiadam i odżywiam się zdrowo). Wiem, że tu na forum jest na tyle dużo mądrych głów, że ktoś będzie w stanie powiedzieć mi czy mój plan jest wystarczająco dobry czy może jest w nim coś do poprawy. Szczególnie zależy mi na doradzeniu czy w niżej przedstawionych suplach nic ze sobą nie koliduje w sensie czy bezpieczne jest mieszanie tego wszystkiego ze sobą i nie ma niepożądanych interakcji. Trochę poczytałem na ich temat, następnie sobie rozpisałem plan i czekam na Wasze komentarze. Jeśli wszystko jest ok, jutro zakupy i od przyszłego tygodnia zaczynam kurację. :*

Plan suplementacji na 2 tygodnie:
- Kompleks witamin B Swanson (Tiamina B1, Ryboflawina B2, Niacyna B3, B6, Kwas foliowy, B12, Biotyna, Kwas pantotenowy, Cholina, Inozytol, PABA, Panthesin)
- 5-HTP Swanson po 1 tabsie (200mg)
- EGCG (ekstrakt z zielonej herbaty Camellia sinensis liść) po 1 tabsie 350 mg
- N-Acetylo L-Tyrozyna (NALT) 350 mg po 1 tabsie
- Kava Kava Ekstrakt Now foods 250mg po 1 tabsie
  • 4603 / 2213 / 1
@Stteetart
Co o tym sądzisz? Ty się znasz na tych "ziółkach"
  • 3455 / 557 / 2
Dorzuć jeszcze zwykły magnez z apteki najlepiej musujący i zapijaj z tymi kapsułkami co grupe b mają.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 199 / 13 / 0
Od siebie polecam jeszcze piracetam.
  • 268 / 37 / 0
na pierwszy rzut oka spoko suplementacja, tak jak juz napisano magnez+potas dorzucilbym tylko jakis aspargin zamiast tabl. musujacych

ale na lęki i depresje to w jaki sposob suple pomoga?
chyba ze plan jest taki zeby sprawdzic jak na trzezwo bedzie sytuacja wygladac to spoko 2-3 tyg czy nawet 2 miechy warto sprobowac, mozliwe ze bez ćpania lęki znikną, a nastrój naturalnie wyrówna sie
Uwaga! Użytkownik nawachajka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 199 / 13 / 0
Wbrew pozorom magnez i cała grupa B potrafi zdziałać cuda na lęki. A jak już nie starczy to nie chwytaj za benzo, pochytaj hydroksyzynę albo prometazynę.
  • 577 / 180 / 0
Kava Kava działa tylko doraźnie, tak jak np. alkohol.

5-htp i tyrozyna też podobnie, chociaż są lepszym wyborem bo są w pewien sposób jak witaminy, tzn. dostarczasz organizmowi tego co i tak ma w diecie/w sobie. Zamiast 5-htp lepszym wyborem był by tryptofan, no chyba że chodzi ci o doraźne branie np. na sen.

Ekstrakt zielonej herbaty może w dużych ilościach źle wpływać na wątrobę, wiec lepiej nie używać go bardzo długo/dużo. Sam ekstrakt nie jest tak bardzo mocniejszy od normalnie zaparzonej mocnej zielonej herbaty.
użyj innego podpisu, ten rozwala stronę - Administratorzy Hyperreal.info.
  • 9452 / 1854 / 2
11 lipca 202121Ch0sen37 pisze:
Wbrew pozorom magnez i cała grupa B potrafi zdziałać cuda na lęki. A jak już nie starczy to nie chwytaj za benzo, pochytaj hydroksyzynę albo prometazynę.
No właśnie Wit B to różnie bywa
U niektórych podkręcają lęki.
Co do hydroksyzyny - u mnie na różnorakie problemy działała średnio.
12 lipca 2021NiebieskiLis pisze:
5-htp i tyrozyna też podobnie, chociaż są lepszym wyborem bo są w pewien sposób jak witaminy, tzn. dostarczasz organizmowi tego co i tak ma w diecie/w sobie.
O ile ktoś ma normalna dietę i nie je jakichś śmieci typu pierogi z biedry za 5 zł.
12 lipca 2021NiebieskiLis pisze:
Zamiast 5-htp lepszym wyborem był by tryptofan
A to też różnie. Tryptofan to w większości GABA. Na mnie działał średnio.

Btw.

Nie napisałeś po czym się leczysz a to jest kluczowa informacja.
Brakuje przypraw typu kurkuma z pieprzem czy imbir.
Brakuje (ale.na nie bym jeszcze poczekał) ziół typu Brahmi czy Ginkgo biloba.

Jednak to wszystko zależy od stanu i trzeba działać na bieżąco.
Aha i jeśli Wit B będą dobrze działać to ciągnij suplementację minimum 4/6 tyg.
No i śmiało możesz dodać D3K2
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 4 / / 0
Dzięki za odpowiedzi i Wasze porady. Jeśli pytasz po czym się leczę to powiem, że głównie brałem ogólnie pojęty uliczny mefedron, chociaż wiem, że w rzeczywistości były to pewnie za każdym razem różna beta-ketony(3-MMC,4-MMC, 4-CMC..) czy tam hexeny czy nie wiem co jeszcze może być pod tą nazwą. Oprócz kryształu, zdarzało się wziąć kilka razy MDMA. Tak, więc mam prawo być trochę wypłukany z serotoniny i czas najwyższy się odbudować. Co chciałem to przeżyłem, a teraz czas na kontynuowanie moich prawdziwych pasji. Suplementy zamówione, nie mogę się doczekać :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.

"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki

Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!

Brazylijska roślina jurema preta skuteczna w walce z depresją.

Brazylijska roślina jurema preta, używana od wieków w rytuałach rdzennych mieszkańców, przyciąga uwagę naukowców jako możliwy środek w leczeniu depresji. Zawiera silnie działające DMT – psychodelik, który może przynieść szybką poprawę nastroju. Choć wyniki badań są obiecujące, eksperci podkreślają, że to nie jest lek dla każdego.