Kannabinoidy, które nie pasują do żadnej z powyższych kategorii.
ODPOWIEDZ
  • 3442 / 715 / 9
MDA-19.jpg

Znalazłem wzór. Wygląda to jak klasyczne JWHy. Tylko ma taki ciekawy pomost azotowy spajający obie części cząsteczki. Jak na moje oko nie ma się czego bać. Jest jeszcze 5F-MDA-19. Z fluorem jak w AMce. To już może kara być.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 9317 / 1809 / 2
Dupa.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/MDA-19

W badaniach na zwierzętach był skuteczny w leczeniu bólu neuropatycznego , ale nie wywoływał efektów behawioralnych podobnych do marihuany. [1]
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 3442 / 715 / 9
A co, spytali się: Ej królik, spizgałeś się czy nie?

Podchodzi pod analogówkę? Znając życie jak chemicznie nie to biegły służbista przybije, że nielegal.
izomery substancji psychotropowych wymienionych w niniejszej grupie, jeżeli istnienie takich izomerów jest możliwe w ramach użytego oznaczenia chemicznego, chyba że izomery takie są wyraźnie wyłączone,

estry i etery substancji psychotropowych wymienionych w niniejszej grupie, jeżeli istnienie takich estrów i eterów jest możliwe, chyba że są one wymienione w innej grupie,

sole substancji psychotropowych wymienionych w niniejszej grupie, włączając w to sole estrów, eterów i izomerów, o których mowa wyżej, jeżeli istnienie takich soli jest możliwe.
Ktoś ogarnięty chemicznie wypowie się czy to trafia w te kryteria? Ja myślę, że nie bo to nie izomer, wzrór sumaryczny inny. Estry raczej nie bo to amid jakiś pewnie. Pod sól żadnego nielegala też nie podpada.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
ODPOWIEDZ
Newsy
1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.

Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.