Szukam osób do pracy magisterskiej, które mogłyby opowiedzieć mi o swoich zachowaniach seksualnych pod wpływem różnorodnych narkotyków. Będzie to dość intymne i prywatne, ale jeżeli ktoś jednak by się zdecydował to będę bardzo wdzięczna. Wszystko oczywiście pozostanie anonimowe. Zależy mi na jak najgłębszym poznaniu sytuacji, funkcjonowania, życia, charakteru.
przepraszam, nie pokazywało mi się, że ktoś odpowiedział na posta.
18 maja 2021sandrakasandra pisze: Cześć wszystkim!
Szukam osób do pracy magisterskiej, które mogłyby opowiedzieć mi o swoich zachowaniach seksualnych pod wpływem różnorodnych narkotyków. Będzie to dość intymne i prywatne, ale jeżeli ktoś jednak by się zdecydował to będę bardzo wdzięczna. Wszystko oczywiście pozostanie anonimowe. Zależy mi na jak najgłębszym poznaniu sytuacji, funkcjonowania, życia, charakteru.
Wolne Konopie w Komendzie Głównej Policji. Policjanci też widzą absurdy obecnego prawa
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku
Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.
FDA zorganizowała publiczne wysłuchanie w sprawie terapii psychodelicznych
14 września amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) przeprowadziła w swojej siedzibie w White Oak w stanie Maryland czterogodzinne wysłuchanie publiczne poświęcone przyszłości terapii psychodelicznych w Stanach Zjednoczonych. Spotkanie trwało od 12:30 do 16:30 czasu wschodniego (18:30–22:30 w Polsce), na miejscu zjawiło się około 300 osób, a transmisję na żywo oglądał kolejny tysiąc widzów.
Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon
Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.