Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 347 / 75 / 0
Witam. Zawsze jak sobie trochę skosztuje fety i się położę na łóżku to momentalnie zalewa mnie fala gorąca na mordzie i jest mi duszno. Nieraz tak się też zdarza gdy jestem skuty buchem, ale nie zawsze.
Dodam, że takie uderzenia gorąca zdarzają się na trzeźwo, gdy chcę się schylić.
  • 26 / 2 / 0
Podejrzewam iż winne są tutaj wahania ciśnienia. Zmienia się ono przy zmianie pozycji i jest dużo bardziej odczuwalne po różnych środkach psychoaktywnych. Po weedzie też mi się to zdarzało, na ogół od marihuany łatwo sobie wkręcić jakąś schizę i wtedy się ciężej oddycha i występują inne objawy somatyczne, więc to też może być przyczyną. Najlepiej w takiej sytuacji wstać, chwilę pochodzić, wyjść ewentualnie na świeże powietrze. Pozdrawiam.
  • 2 / / 0
ja jestem astmatykiem i generalnie jak klade sie to "mnie zatyka". jest to powodowane mniejsza praca płuc i wtedy zaczynaja wytwarzac sie płyny w płucach i powoduja gorsze oddychanie / robi sie duszno.
generalnie mowi sie ze alergia i astma idą łeb w łeb, moze masz alergie, np. na kurz, ktora nigdy nie wykryłeś? ja 13 lat mieszkalem w miastach nad morzem/wodą, po 13 latach zjechalem do Polski, do nizin i zaczelo mi sie robic nie dobrze, dusznosci/ swisty w pluchac jak szedlem spac etc etc. po zbadaniu wyszly naprawde slabe wyniki na kurz i kilka innych
  • 3245 / 618 / 0
A ja mam wrażenie bezdechu jak leki które wezmę gwałtownie zmienią odbiór samopoczucia, zwłaszcza jak jestem na popołudniowym niepokoju i wcześniej wezmę leki, to nie mogę złapać momentu odłączenia w sen, nawet jak trochę leżę wstępnie i występują u mnie zaburzenia odbioru czasu, które są mocniejsze jak śpię przy zapalonym świetle, jakby wycięte migawki krótkich dżemek, a mi wydaje się że wogóle nie śpię i mija 10 minut, a faktycznie nawet ze 2 godziny uciekają, a ostatnio z kolei po ciągu alkoholowym, nie kosmiczne ilości, ale codziennie, miewam tzw chyba hipotonię, gdzie wybudzam się z wrażeniem że krew mi nie krąży,
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.

Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.

Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.