Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Witam, to mój pierwszy temat ale mam pewne pytania. Mianowicie chciałem zamówić zarodniki psilocybe cubensis Koh Samui z pewnej polskiej strony. Czy jeśli dam fałszywe dane (zostawie prawdziwy numer telefonu i fake maila) to jest szansa, że wbiją mi niebiescy na przeszukanie? I jeśli z zarodników będę już miał grzybnie to czy mogą mi coś zarzucić? Jeśli mogę mieć przez to jakieś przeszukania i problemy to czy jest jakiś sposób na zamawianie bez ŻADNYCH moich prawdziwych danych? Z gówy dzięki :grzybki: %-D
Mydło po szlugu smakuje lepiej... - D, 2021 :papieros:
  • 113 / 6 / 0
Jak sie nie myle to posiadanie grzybni czy zarodników jest legalne. To hodowanie samo w sobie nie jest legalne, co nie? Tak jak z nasionami MJ
  • 4 / / 0
No niby zarodniki są legalne, ale gdzieś czytałem, że jak sie zamówi to może to być wskazówka dla policji o tym, że ktoś może sie bawić w grzybiarza, a jak wiadomo w Polsce przeszukać cię mogą za byle co.
Mydło po szlugu smakuje lepiej... - D, 2021 :papieros:
  • 370 / 80 / 0
Zamawiaj normalnie, skąd będą wiedzieli w którym momencie przyjść tak żebyś miał już gotowe grzyby ? Dopóki nie wyrosną ci piny nie będą mieli do czego się przyczepić.
Zarodniki możesz też przechować do ok. miesiąca czasu, więc możesz poczekać i zobaczysz czy przyjdą do ciebie.
:grzybki:
  • 1290 / 366 / 0
1. naloty na grzybiarzy sa rzadkie, tj ok 1 na rok w prasie podaja
2. nie zamawiaj z polskiego sklepu, bo polski sklep moze wspolpracowac, co zreszta sie potwierdzilo z przynajmniej jednym sklepem w polsce
  • 481 / 293 / 0
Przecież takie rzeczy można zamówić zupełnie incognito, nie trzeba podawać żadnych wrażliwych danych. Przelewik na poczcie, paczkomat i cyk - mamy to.
Pokażę Wam to, czego nie ma.
  • 2 / / 0
jakie sa szanse ze moga mi niebiescy wpasc? zamowilem dzisiaj growkita i nie wiem czy za miesiac mi psy nie wejda zobaczyc czy tutaj cos nie rosnie. jakie paragrafy mogli by mi dojebac? bylaby szansa wyjebania grzybow jak przyjda?
  • 510 / 110 / 0
Cholera wie jakie są szanse. Pewnie wchuj niskie. Ale po co podawać swoje dane, żeby się potem stresować?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom

Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.

Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.