Problem:
Mam problem ze skupieniem oraz z pamięcią - zarówno krótko- jak i długotrwałą. Często jest tak że ktoś do mnie coś mówi a ja tego nie ogarniam, nie ptrafie zapamiętać całej konwersacji i połączyć faktów. Myślę też często o 100 rzeczach naraz przez co jest mi trudno ogarnąć wątek. Mam trudności z zapamiętywaniem, zwłaszcza rzeczy które są zupełnie nieinteresujące, pogorszyły mi się zdolności umysłowe np. liczenia (dodawanie, mnożenie, itp)
Dieta / sport jest mniej więcej ok, z odpoczynkiem / stresem różnie ze wskazaniem na mocne przepracowanie i pracę w stresie. Wiek 35+
Plan
Plan jest taki aby poprawić skupienie i pamięć. Móc kończyć taski, skupić się na tyle żeby zakończyć co mam do zrobienia i pamiętać o tym co było mówione na spotkaniach.
Prośba
Proszę o poradę odnośnie brania tabsów. Kupiłem wszystko co jest poniżej (To było jedyne co mi wpadło z tego forum co można nabyć prosto i bez recepty), jak najlepiej brać by były efekty? z czegoś zrezygnować / nie łączyć / co brać rano a co wieczorem (o ile to ma znaczenie)?
- L-Tyrozyna 500 mg
- Gotu Kola 435 mg
- Rhodiola, Ashwagandha i Ginseng Complex
- Acetyl L-Karnityny (ALC) 500 mg
- L-Teanina Suntheanine 100 mg
- Fosfatydyloseryna 300 mg
- Soplówka Jeżowata (Lion's Mane) 500 mg
- Lecytyna Słonecznikowa bez GMO 1200 mg
- VitaCholine 300 mg
- Bacopa Monniera BaCognize Extract 250 mg
- Maximum Strength Hupercyna A 200 mcg
Leczyłeś się kiedyś psychiatrycznie?
Masz tak od zawsze czy od jakiegoś czasu?
Może leciałeś dłużej z jakąś substancja i tak ci się zrobiło.
A moze cos polecacie dodatkowo, niestety narazie nie widzę żadnych większych zmian :(
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.