Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 3430 / 565 / 1
Wiemy wszyscy, że wątroba lubi przerwę, hepatil i dietę niskotluszczowa.

Ale co z nerkami? Jak o nie zadbać ? Czy są jakieś konkretne suplementy\ leki profilaktyczne?
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 121 / 5 / 0
@Retrowirus nie polecam kodeiny, kiedyś jak nie wykonałem ekstracji to po 450mg wykryli mi coś tam podwyższone z nerkami (a podobno mam 1 nerke).
Oczywiście jak byłem w szpitalu nie mówiłem nic o kodzie i broń boże nie mówie nawet jak przedawkujecie to mówie że paracetamol albo ibuprofen.
ODPOWIEDZ
Newsy
Według rządu USA Walgreens wydawał opioidy bez uzasadnienia medycznego

Departament Sprawiedliwości USA wytoczył proces przeciwko sieci aptek Walgreens, oskarżając ją o realizację milionów recept na kontrolowane substancje, w tym opioidy, bez odpowiedniego uzasadnienia medycznego. Zarzuty obejmują wydawanie recept z „czerwonymi flagami”, które wskazywały na ich potencjalną nielegalność.

Francja: Minister: narkotyki są przyczyną 20 proc. wypadków śmiertelnych na drogach

Minister transportu Francji Philippe Tabarot powiedział w piątek, że narkotyki są przyczyną 20 proc. wypadków śmiertelnych na drogach w tym kraju. Dzień wcześniej w wypadku autobusu szkolnego zginęła 15-latka, a wstępne badanie kierowcy na obecność narkotyków dało wynik dodatni.

Używanie marihuany może wiązać się ze zmianami epigenetycznymi

Naukowcy podjęli się próby zbadania związku między zmianami epigenetycznymi u dorosłych osób, którzy palili lub palą marihuanę.