Pierwszy problem wiążę się głównie ze stymulatami ale i w jakimś mniejszym stopniu również z heroiną. Nie wiem co dokladnie dzieje się po tej lewej, dolnej stronie jelita, ale jestem przez to często osłabiony i mam wrażenie jakby rozpierdalało mnie tam od środka.
Drugi problem, związany bardziej z opiatami to te cholerne żylaki i niemożność wypróżniania się. Obecnie trochę się ogarnąłem, jestem po detoxie i nie jestem już wjebany po całości, ale co tydzień, dwa przez parę dni lecę na opio-kryształowym maratoniku i stare problemy się później odzywają.
Ma tu ktoś może podobne problemy i może rzuci jakimiś sposobami, radą, bo martwi mnie to wszystko.
Do lekarza będę musiał się wybrać najpewniej, ale mam duże opory bo ostatni konował zadzwołnił na psiarnie w trakcie wizyty i od tego czasu unikam jak ognia lekarzy. Więc póki co domowe sposoby pozostają.
20 lutego 2021zolpidem_zz pisze:
Ma tu ktoś może podobne problemy i może rzuci jakimiś sposobami, radą, bo martwi mnie to wszystko.
Do lekarza będę musiał się wybrać najpewniej, ale mam duże opory bo ostatni konował zadzwołnił na psiarnie w trakcie wizyty i od tego czasu unikam jak ognia lekarzy. Więc póki co domowe sposoby pozostają.
Xenna w herbatkach, 2 naraz i wychodzi gladko.
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
pelnowartosciowe = naturalne, nieprzetworzone.
kasze, ryze, makarony, warzywa na patelnie, swieze warzywa, pelnowartosciowe oleje, ryby, mięso.
unikasz: przetworzonego jedzenia - slodycze, ciasta, alkohol, chipsy, papierosy, opiaty i kryształy itd. :D
powodzenia, musialbys wytrzymac do Wielkanocy, wykorzystac Wielki Post do Wielkiego Oczyszczenia się na Wiosnę Drogi Kolego.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.