Działy bezpośrednio dotyczące uprawy konopi
ODPOWIEDZ
  • 13 / / 0
Siemanko witam. Pewnym zrządzeniem losu trafiły do mnie 2 nasiona Amnesia Haze auto.
https://drziolko.pl/monks/18-amnesia-haze-auto.html

Zazwyczaj tylko konsumuje takie roślinki i nigdy ich nie uprawiałem. Bez żadnej wiedzy wsadziłem nasionko do gleby w doniczce 1l i po 2 dniach wykiełkowało. Dopiero jakiś czas temu poczytałem więcej o uprawie i teraz wiem że bez sprzętu ani rusz :D

Mieszkam w kamienicy, mieszkanie małe i słabe warunki do uprawy. Jedyne miejsce w którym mógłbym umieścić growboxa to szafa. Miejsca tam jednak też niewiele.
Z wymiarów jakie zrobiłem wynika iż zmieści się tam namiot o wymiarach max 45x45x100 cm.

Budżet jakim dysponuję to max 700 zł jednak sam nie dysponuje wystarczającą wiedzą i doświadczeniem aby złożyć taki growbox.

Proszę o pomoc w dobraniu wszystkich komponentów zestawu.
- Jaki namiot?
- Jaka doniczka i podłoże?
- Jakie oświtlenie
- Jak zmontować wentylację (odpływ powietrza niemożliwy, musi być filtr węglowy bo inaczej sąsiedzi ukradną mi szafę jak coś pczują)
- Czy uprawa w takiej małej przestrzeni ma sens?
- Jeśli wszystko zagra w rytmie cza-cza i będzie git to jakich zbiorów mogę się spodziewać?

Proszę was forumowicze o pomoc praktycznie ze wszystkim. Chcę po prostu być pewny że wydam kasę raz i będę mógł być spokojnym że niczego nie poknociłem.
  • 12569 / 2435 / 0
Nie uprawiam w boxach, ale widziałem raz właśnie w takich rozmiarach. Jedynie bardzo kompaktowy krzaczek się tam zmieści, z którego przy dobrych warunkach i dobrym traktowaniu mógłbyś wyciągnąć sensowny zbiór. Ten może się wahać pomiędzy symbolicznym (na raz), a ok 30 g. Więcej chyba nie da rady wycisnąć, choć mogę się mylić.
  • 13 / / 0
Bardzo proszę o pomoc w zożeniu takiego zestawu. Proszę o linki do elementów.
  • 90 / 17 / 0
@TcHawiCa0mi0siada
Chyba sobie żartujesz %-D Pełno jest w necie takich małych projektów, np na forum haszysz. Wysil się albo kup sobie gotowy zestaw...litości :trucizna: Temat do zamknięcia..
Pewnego razu Bóg stworzył Niebo i Ziemię...:heart:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.