Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 229 / 12 / 0
Niby dla kogoś to plus, ale z tej nadwrażliwości czuje więcej nieprzyjemnych efektów.
Np Medyczna mj (jest Sativia Red no 2) , w około 20mg , działa mocno i mnie za bardzo pobudza, czasami tak bardzo, że musze brać niewielką ilośc benzo. Ale rzadko pale.
Tak samo jak się kawy czy Yerby napije to czuje zbyt duże pobudzenie i wysokie ciśnienie, a pije niewielkie ilości.
Można by było myśleć, że jestem podatny na stymulujące używki.
Ale po pierwszorzędnym olejku CBD 5 % Mogę wziąć co najwyżej jedna krople, bo po więcej zle się czuje i działa za mocno. To uspokojenie dziwnie działa.
Po męczennicy pół łyzeczki, wiec może 0.5g też zle działało na mnie to uspokojenie i było za mocne.
I po innych uspakajających rzeczach ze sklepu zielarskiego tez było zle, ale nie po wszystkim.
Do alkoholu jestem przyzwyczajony bo lubie się napić, ale jedno piwo potrafi zadziałać mocno i zrobić splatanie

Fakt biorę na noc Kwetiapine i Olanzapine. pewnie działają na drugi dzień ale nie tak mocno. Ale leki biore od lat, a takie cos od nie dawna, od jakiś 2 lat sie dzieje, a wczesniej tak nie było.
Jak wytłumaczyć tą nadwrażliwość. z czego może ona wynikać? czy da się z nia walczyć?

Lepiej nie myśleć jakby na mnie zadziałały normalne dragi a nie suplementy. Ale to mi nie grozi, bo nie ciągnie mnie do dragów :)
  • 3245 / 617 / 0
Faza większa, to nawet plus, gorzej że większe zejście.....nie będę się rozpisywał, napiszę tylko że też biorę olanzapinę na wieczór 20 mg i wiem o co chodzi z tym wyczuleniem na jakiekolwiek bodzce....najgorzej to u mnie jest z tym że część otoczenia bierze to za mój charakter, a ja pod ciśnieniem odruchu obronnego nie mogę się rzeczowo wysłowić, i zamiast rzeczowej riposty gadam coś na odpierdol, i czasami za mocne słowa komplikują potrzebne porozumienie.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 229 / 12 / 0
@Up
Nie zejście bo po tych rzeczach, w sumie suplementach zejścia nie ma. A działanie jest przytłaczające, i dużo efektów nieprzyjemnych.
Choc kace po alkoholu mam ogromne, nawet po jednym piwie jak zejdzie jego działanie sie zle czuje.
  • 3245 / 617 / 0
Tzn ja napisałem o sobie.....tylko nie sprecyzowałem wypowiedzi.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 57 / 6 / 0
mysle ze twoj problem tkwi w glowie,
mozesz to rozwiazac, albo z tym walczyc
Uwaga! Użytkownik przedmuchany nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3245 / 617 / 0
Właśnie miałem to napisać że u mnie chodzi o podkręcanie rozkminek..im trudniejsze tematy przerobione tym pózniej dłużej zbieram chaos osobowości....
  • 229 / 12 / 0
Z całą pewnością nie jest to placebo, po Herbatkach z zielarskiego, Kurkumie czy czasami nawet jednym piwie. Miewam zawroty głowy i czuje sie bardzo słabo. Coś na bank z organizmem jest nie tak.
Jak o tym porozmawiać z lekarzem, suplementy to nie dragi. Ale jednak lekarze krzywo patrzą na suplementy. Albo powiedza, abym sobie darował. Jednak chciałbym wzmocnić ten słaby organizm.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...