...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 22 / / 0
Mój znajomy leci w ciągach na pigułach, benzo, mj, ostatnio synt kanna i opio, trwa to już kilka lat do tego dochodzi hazard. Staram się w jakiś sposób skontaktować z jego rodzicami by zwyczajnie go podjebać, ponieważ nie mają oni pojęcia co jest grane. Chłop nie potrafi ocenić ryzyka, nie słucha rad jak robić harm reduction, jest realne ryzyko, że się przekręci. Czy moglibyście podpowiedzieć jakie (tanie, bądź publiczne ) ośrodki na ten moment polecacie. Znaleźliśmy nawet niedaleko dobre, ale koszmarnie drogie ośrodki. Także chodzi tylko i wyłącznie o takie, które są sensowne i publiczne Jeżeli macie jakieś rady co robić oprócz podjebki z chęcią przeczytam. Wiele razy osoby spośród znajomych mające u niego autorytet z nim rozmawiały, nie przynosi to większych rezultatów.
  • 5 / 1 / 0
"Szansa" -w Pławniowicach na NFZ roczna zamknięta, leczyłem się tam z alkoholizmu.
Świetni terapeuci -większość po przejsciach z narkotykami w różnym stopniu więc nie są to tylko teoretycy. Ośrodek w lesie daleko od cywilizacji :P
bliżej wszechrzeczy :lsd: bliżej natury :grzybki: bliżej cmentarza :nos:
  • 230 / 26 / 0
Ośrodek Nowy dworek jest najlepszy ale trzeba długo czekać, eh ciężko stwierdzić ja bym wolał sobie poczekać na dobry, niż iść do syfu, albo jakiegoś monaru bo człowiek będzie mocno żałował
  • 40 / 2 / 0
Zalezy skad jestes ? Ja szczerze bylem w tym roku pierwszy raz na 3 miesiace z roznych powodow...
Ale no wiadomo, z jakim glownie problemem w Familia w Gliwicach.
Tam sa 2 oddzialy, 1 detoksykacyjny - nie mam pojecia w jaki sposob pomagaja zejsc z dawek benzo a tym bardziej opio itd, bo ja sam sobie zrobilem tydzien detoxu zeby trafic do osrodka 2 czyli no takiego gdzie juz zaczyna sie pelna prawidlowa terapia)

Tam nie ma np podawania absolutnie benzo, tylko normalne leki. Bardzo fajny, dobry, przyjazny i mysle, ze pod wieloma aspektami terapii profesjonalny osrodek, o ile oczywiscie ktos chce, albo zacznie przykladac sie do terapii.
Chociaz no jest tam tez jak pewnie w innych osrodkach sporo absurdow, ale jednak jakis sens w sumie maja, chociaz mnie akurat wyrzucili za cos smiesznego :)

Nie ma tam mozliwosci miec telefonu itp, gotowki przy sobie tez nie
ODPOWIEDZ
Newsy
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.