https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3 ... rotoninowy
Nie łącz, to niebezpieczne.
Opipramol na tyle słabo działa na serotoninę, on główniej działa na rec. sigma, że takie połączenie powinno być w 99% bezpieczne.
Kojarzę, że sama łączyłam go kiedyś w takich zaporowych dawkach z trazodonem, nie mogąc zasnąć, i nic mi się nie działo. Nawet mi się nie chciało spać. Zawsze w razie "w" pamiętajcie że Wasze ciała mogą być inne, no i w razie czego dzwońcie na 112.
@dajmon i to jest właśnie prawdziwe zagrożenie wynikające z łączenia dwóch wyższej wspomnianych leków. Jeśli leczycie się na serce, nie łączcie ich bezwarunkowo!
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie
Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.