Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 64 / 5 / 0
W życiu brałam zdecydowanie więcej kodeiny niż tramadolu, i mam wrażenie że koda bardziej mnie kopie. kodeiny biorę między 150 a 300. Różnica w dawce zazwyczaj wynika z tego który akurat lek zażywam. Jak mniej więcej dawki kodeiny przeliczyć na tramadol? Wiem że tramadol jest mocniejszy, a chciałabym nim uzyskać podobny efekt. Mam nadzieję że zrozumiale przekazałam swoją myśl.
  • 119 / 48 / 0
150 mg kodeiny to około 100 mg tramadolu, więc analogicznie 300 mg kodeiny to około 200mg tramadolu.
Jestem życiem, które pragnie żyć, pośród życia, które pragnie żyć.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy

Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.

Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12

Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?

Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca

Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.