Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 113 / 21 / 0
Czołem żołnierze!
Jak pewnie część z was wie, zupełnie legalnie można nabyć na stronach typu Ebay zestawy "survival kit" służące niegdyś w wojsku, niektórzy ludzie to kolekcjonują najwyraźniej. W części z tych zestawów znajdują się stare leki :tabletki: ; neuroleptyki takie jak chloropromazyna, benzodiazepiny typu relanium, analgetyczne opioidy, amfetamina jako środek pobudzający.
Czy któryś z ćpunów próbował kiedyś ładować takie stare leki, czy miały jakiekolwiek działanie? Jestem świadomy że niektóre substancje degradują, utleniają się, czasem nawet z wytworzeniem toksycznych produktów - nie pytam o to. Chcę wiedzieć czy ktoś bezpośrednio próbował takich eksperymentów i chce się podzielić wrażeniami :zombie:
Peace
  • 515 / 71 / 0
Zobacz sobie thread na reddicie /ObscureDrugs tam ludzie wrzucają stare leki itd. Może znajdziesz tam kogoś kto spróbował
  • 3234 / 915 / 5
Interesujące. Nawet bardzo, aż mnie coś w głębi mózgu szczypie, drapie i swędzi.
Czy zamawiając taki zestaw masz jakąś gwarancję zawartości?
Nic ciekawego nie znalazłem. Bandaże, maść, amoniak. Jakieś linki?
https://url-shortener.me/GW4U
Podziel się posiłkiem, chamie
  • 113 / 21 / 0
Delic, jest ich dużo. Do polskich nie będę dawał linków, ale przykład z Ebay, tabletki z amfetaminą, tutaj metamfetaminą.
Oczywiście podlinkowane zestawy są drogie, ale da się takie kupić taniej. Jeżeli chodzi o to, czy możemy być pewni zawartości - kupują to kolekcjonerzy, którzy byliby niezadowoleni, gdyby zawartość została podmieniona. Myślę że zawartość takich zestawów jest gwarantowana, jeżeli sprzedający nie zaznacza, że jest inaczej.
  • 345 / 116 / 3
Nie wiem jak z lekami ale kiedyś interesowałem się konserwowaniem żywności. Czasem ludzie testują np. wojskowe konserwy z demobilu, takie po 30-ści lat i więcej. I nigdy nie znalazłem opisu takiej zepsutej konserwy. Dla wojska wszystko jest lepiej przygotowane. Np. pasteryzowane 3-krotnie.

Daty przydatności do spożycia, które są na produktach to w ogóle są z dupy wzięte. Nie ma przepisów to regulujących (przynajmniej w PL). Każdy pisze jak chce i chroni własny tyłek. Na przykład cukier można przechowywać praktycznie wiecznie bez utraty jego właściwości. Kasze przez 10-15 lat bez problemu.

Według mnie takie wojskowe produkty są jak najbardziej przydatne do spożycia (takiego nieoficjalnego).
  • 1309 / 233 / 0
Zamów sobie za granicą wojskowy zestaw z amfetamina iopioidami i daj nam znać, jak poszło. Ale nie licz, że będziemy wysyłać Ci paczki do pierdla.
Jesteś ćpunem? Znasz polski? Umiesz pisać? Napisz raport dla neurogroove!
Spoiler:
  • 2030 / 505 / 0
Myślę, że jeśli nie znaleźliby u niego nic na chacie to sąd mógłby dać wiarę, że kupił w celach kolekcjonerskich. A nie wiedział, że sa tam zakazane substancje. 1127 zeta za kilka tabletek z metą to cena na tyle wysoka, że nie ma to ekonomicznego sensu aby kupować te rzeczy w celu ich spożycia.
  • 2714 / 514 / 0
11 września 2020Reagent pisze:
Delic, jest ich dużo. Do polskich nie będę dawał linków, ale przykład z Ebay, tabletki z amfetaminą, tutaj metamfetaminą.
Oczywiście podlinkowane zestawy są drogie, ale da się takie kupić taniej. Jeżeli chodzi o to, czy możemy być pewni zawartości - kupują to kolekcjonerzy, którzy byliby niezadowoleni, gdyby zawartość została podmieniona. Myślę że zawartość takich zestawów jest gwarantowana, jeżeli sprzedający nie zaznacza, że jest inaczej.
Przecież w przypadku drugiego linku, który podesłałeś gość w opisie zaznaczył, że wysyła zestaw bez tabletek z meth z powodu statusu prawnego:
The containers are complete minus the 6 D-METHAMPHETAMINE HYDROCHLORIDE TABLETS ( Due to Legality).

W pierwszym przypadku jestem pewny, że jest tak samo.
Odpowiadając mi na łamach forum użyj proszę funkcji mention.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
  • 113 / 21 / 0
Sorry, faktycznie jest taki dopisek, nie przykładałem się do obczajania tych konkretnych aukcji.

Załączam link do youtuba gościa z USA Link 1, który takie zestawy kupuje i otwiera - wspomniane przeze mnie leki tam faktycznie są.
Nie chcę też odnosić się do kwestii tego, czy kupowanie tych przedmiotów żeby się naćpać jest ekonomiczne - zakładając, że miałbym taki zestaw w domu/ znalazłbym na targu za 50 zł, chcę wiedzieć, czy leki zapakowane 50 lat temu na kogoś zadziałały.
  • 3234 / 915 / 5
Ja bym przyjebał i odsprzedał za tę samą cenę innemu kolekcjonerowi.
https://url-shortener.me/GW4U
Podziel się posiłkiem, chamie
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.

Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.

Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.