Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 2392 / 659 / 0
Muszę moje pytanie konkretnie doprecyzować nie mam tutaj na myśli ludzi którzy siedzieli w handlu na dużą skalę - robili przeżuty na kilogramy, zlecali pobicia albo sami napadali na ludzi żeby zdobyc pieniądze. Mam na myśli zwykłych ludzi którzy np dostali te " zawiasy" za głupią półę zioła[wstaw se jaki narkotyk chcesz] a potem te zwiasy złamali i naprawde poszli siedzieć z prawdziwymi kryminalistami za tą właśnie "głupią" półę zioła. Ludzi którzy prowadzili sie w miarę normalnie ale przez dragi z głupiego powodu trafili za kraty . Są wśród nas tacy nieszczęśnicy ?? A może ktoś kto był normalny został z tego powodu recydywistą ??? Oczywiscie jak jest tam gdzieś jakis gangster co robił przerzuty na kilogramy i odwalał frajerów to też chętnie posłuchamy ale jednak bardziej jestem ciekaw tego aspektu jaki wymieniłem. Ja np bawię się w to wszystko ok 13 lat i nigdy, ale to nigdy nie miałem nawet mandatu za złe zachowanie. W formie świadka byłem jedynie wzywany kilka razy i to wszystko nie mówiąc już o siedzeniu z tego powodu.
  • 2198 / 715 / 0
Dzielenie się takimi rzeczami na tym forum będzie wyznacznikiem głupoty. Czekam z niecierpliwością.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 641 / 98 / 0
Jak ktoś po "zawiasach" dalej wali i trzyma towar w domu to zbyt mądry nie jest, zatem mało szkoda, selekcja naturalna. Kiedyś tacy po prostu ginęli na wojnach/zarazach teraz co najwyżej będą mieli rozjebany odbyt w kiciu.
  • 2198 / 715 / 0
Ja proponuję jeszcze temat: "Gdzie, kiedy, ile i co kupujecie". Albo "Gdzie trzymacie towar".
Informacji nigdy za wiele.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 85 / 35 / 0
Już jest temat o trzymaniu towaru.
https://tpb.party/torrent/8427705/Painkiller_Black_Edition_
  • 3406 / 535 / 0
I o cenach ;)
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 217 / 117 / 0
nie widzę powodu, dlaczego ktoś nie mógłby tu opisać historii o pójściu do pierdla. Co w tym złego? Ktoś dostał zawiasy, potem je złamał, poszedł siedzieć, wyszedł, teraz już nic raczej nie działa, ale na hajpka wejdzie czasami. Co, jak opiszę tutaj swoją historię to pan bagieta go drugi raz dojebie...? Wątek o odpierdalaniu maniany na benzo jest tłuściutki w różne historie, to dlaczego taki wątek nie może być? Pozdrawiam opa i też chętnie poczytam historie nawróconych, którzy swoje odsiedzieli i może chcieliby się podzielić jakimiś protipami życiowymi :3
Uwaga! Użytkownik bulku nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2027 / 504 / 0
Znam mnóstwo ludzi, którzy zażywają narkotyki ale ani jednej, która za nie by poszła do więzienia. Jedynie jednego dilera znam, który siedzi w areszcie ale to był wyjątkowo przypałowy człowiek. Zrobił konfę na facebooku z połową miasta gdzie się ogłaszał, w jakim miejscu on albo jego kumple stoją z ziołem. Z tego co wiem to wyłapali wszystkich, którzy na tej konfie ogłaszali się z handlem. Na chacie, która była jego własnością miał uprawę zioła, 12 krzaków i składzik z innymi narkotykami.
  • 1229 / 181 / 0
@KapitanAizen no to wyjątkowo przypałowy kretyn z niego był a nie diler xD
Z moich znajomków też nikt za stricte posiadanie nie siedział chyba albo juz moja pamięć jest na tyle spierdolona że nie pamiętam. Ale bywały typy co naodpierdalały coś na mieście, jakieś bitki, kradzierze a mieli przy sobie towiec co dowaliło im jeszcze do wyroku troche "wakacji"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.

Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.