Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
hej, wczoraj przezylem swoj pierwszy atak padaczki mój ojciec wybudził mnie z letargu po chloroprothixenie 100mg i około jednym piwie,
kwestia w tym ze zaczalem sprzatac i nagle zemdlałem oraz zaczalem sie dusić i teraz kurewsko niewiem czy to interakcja leków
czy dalszy rozwój moich problemów psychicznych. na sorze nic mi nie powiedziano nawet co to bylo doslownie wypisali mnie w dwie godziny
i dali papier pozdrawiam hrkowicze
  • 14 / 2 / 0
To dziwne, że pamiętasz duszenie, ja jedyny atak padaczki ( polekowej) zarejstrowałem dopiero w karetce, za to ktoś z padaczką kogo doskonale zna ma stwierdzoną padaczkę i w tamtym wypadku neurolodzy orzekli, że jednorazowy incydent nie przesądza sprawy (tymbarzdziej po lekach plus alko)
  • 8103 / 913 / 0
@straightsavage
Udaje się do neurologa.On Ci zrobi badania i będzie wiadomo czy masz epilepsje czy to tylko od nadmiernej ilości leków.

Ja miałem stan prawie jak padaczka jak zajarałem za dużo zioła.Wstałem z fotela - ruszyłem do kibla, po paru krokach obudziłem się z lekkimi drgawkami na podłodze ( trwało to kilka sekund, zanim doszedłem do świadomości ).
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.

Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach

Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.