Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 24 / 1 / 0
Od 8 lat walczę z niby depresją, przynajmniej natrafiam na takie diagnozy.
Niestety bez rezultatu.
Moje objawy to:

Brak poczucia przestrzeni i czasu
Brał uczucia zycia, wszystko jest monotonne i jednostajne
Brak libido
Brak uczuć
Brak bodzćow
Anhedonia
Zaburzenia chodu/sztywność miesni, chodze jak kukła. Chodzę niestabilnie.
Milion myśli na minute, rozmyślanie i Pozostawanie w głowie.
Dosłownie mysle nawet o tym dlaczego czesc trawy jest innego koloru jak reszta. Mysle o rzeczach abstrakcyjnych. Non stop 24h/7.
Zero czucia siły w mięśniach. Czuje jakbym wlekl sie ze sobą.
Składam zdanie myśląc nad nim tysiąc razy dluzej nizeli normalny człowiek.
Nie potrafi być nigdzie indziej niż w środku swojego łba z tymi myślami.
Błagam, pomóżcie. Psychiatrzy już mnie zawiedli na całej linii, co wg was to jest?
:patrzy: :zombie:
  • 8103 / 910 / 0
Zaburzenia depresyjne w połączeniu z depersonalizacja i derealizacja.
Jak doktorek nie chce Ci pomoc to uderzaj do innego.Nie wierze w to, że żaden psychiatra nie stwierdził Ci jakiejś diagnozy.Choćby tak jak ja a nie jestem lekarzem.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 24 / 1 / 0
Dzieki wielkie za odp, niestety cały czas próbują mi leczyć depresje, ale mi sie wydaje ze ona z tych zakorkowanych myśli sie bierze.. bi leki działające na depresje nigdy mi nie pomogły a brałem ich całą masę.
  • 8103 / 910 / 0
@Matixx
A próbowałeś terapii ?
No ja nie wierze, że z tylu rodzajów antydepresantów żaden nie zadziałał.Na bank któryś musi zaskoczyć.
W wieku lat piętnastu
  • 24 / 1 / 0
Wszystkiego próbowałem serio. Miałem dwa epizody w ciągu ośmiu lat bez tych myśli i było wspaniale. Wiec swietnie by było jakby znalazło sie coś co tylko wywali mi te nadmierne myśli ze łba a reszta będzie po staremu. Tylko tyle.
  • 577 / 180 / 0
Kiedy to ci się zaczęło? Jakieś konkretne wydarzenie?
użyj innego podpisu, ten rozwala stronę - Administratorzy Hyperreal.info.
  • 24 / 1 / 0
Z 8 lat temu po wszystkich problemach życiowych które wywarzyly już wszystkie drzwi które były moim systemem bezpieczenstwa
  • 8103 / 910 / 0
01 sierpnia 2020Matixx pisze:
Wiec swietnie by było jakby znalazło sie coś co tylko wywali mi te nadmierne myśli ze łba a reszta będzie po staremu. Tylko tyle.
Na taka dolegliwość to się świetnie nada terapia z psychologiem.Nakieruje Ciebie na pozytywne myślenie.Ale pamiętaj, że to nie droga usłana rożnami tylko kilkunastu miesięcy a nawet roku - dwóch zanim wrócisz do normalność.
W wieku lat piętnastu
  • 2392 / 654 / 0
Czy aktualnie zażywasz jakieś leki SSRI albo benzodiazepiny ?? Czy jesteś totalnie czysty - to jest esencjonalne pytanie ... Dopiero jak to ustalimy można myśleć dalej. Bo jęsli jesteś czysty i zyjesz z tym już tyle lat to nalezy się wielki szacunek ale znaczy to też że zaakceptowałeś tą chujową rzeczywistość i przez to będzie o wiele łatwiej ją w końcu opuścić..
  • 3220 / 910 / 5
Mi na natrętne myśli +depresję, derealizację i depersonalizację pomaga/ły: l-theanina+kawa/prl-8-53+noopept/phenylpiracetam/ashwaganda/ginkgo biloba/rhiodola rosea. Ogólnie nootroopy wszelakiej maści działają bardzo dobrze. Działały. U mnie.
Małe dawki psychodelików też ale tylko na fazie, bo potem powrót wszystkiego jeszcze bardziej.
Ruchanko dobre też niezwykle pomaga ale trzeba się najpierw do niego zmusić.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli

Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.

Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom

Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.

Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?

Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.