Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 211 / 4 / 0
kodeina zawsze brana w tabsach. Teraz już bardzo bardzo rzadko. Dostałem kilka butli czystej kody. Pytanie. Jak tondawkowac doustnie? Czy w kable lepiej? I tez jakie dawkowanie. Aktualnie 3 miesiące temu zrobiło mnie 480mg
Uwaga! Użytkownik 7cGUx7b6R8dn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1290 / 363 / 0
dozylnie kody sie nie bierze bo costam. Z dawkowaniem trudno powiedziec, musisz od malych ilosci probowac i dobrze odczekac zanim wejdzie. Serio od malych ilosci.
  • 2484 / 509 / 0
kody się nie bierze dożylnie przez pojebany wyrzut histaminy.
23 grudnia 2024SerioSergio pisze:
Twoim podstawowym błędem poznawczym jest myśl, że nie należysz do tych ludzi których masz za gówno do utylizacji.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 2198 / 713 / 0
To ja powtórzę i dodam mały szczegół - to nie jest tak że wyrzut tej histaminy jest po prostu nieprzyjemny - raczej ma ogromne szanse cię zabić nawet jeżeli lykniesz sporo antyhistamin. W inne sposoby podania z igłami też się nie baw. Kilka raportów czytałem gdzie ktoś podawał bardzo małe dawki i przeżył (ale było i tak chujowo od histy), ale efekt rozczarowujący i na pewno nie jest wart tego ryzyka.

Wypij sobie normalnie, dorzuć może antyhistaminę czy piwko wypij, ewentualnie dopal trawy jak lubisz. Dawki będą trochę niższe niż odpowiednik w thio czy antku, bo nie tracisz na ekstrakcji i pewnie szybciej i subiektywnie mocniej wejdzie niż tabsy z jakimiś dodatkami nawet pokruszone i rozpuszczone. Poza tym to nadal fosforan kodeiny? Nie wiem czy w innej formie jest dostępna, nie pamiętam - ale chyba chlorowodorek jest trochę wydajniejszy z tego co kiedyś czytałem, fosforan ma 3/4 mocy przy takiej samej dawce.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 2484 / 509 / 0
Może rzeczywiście powinienem wyjaśnić, że chodzi o śmiertelność a nie o nieprzyjemne doznania, które wielu z forum mogłyby w ogóle nie zniechęcić.
W USA dostępna jest kodeina (fosforan) do podania podskórnego lub I.m., jednak tego też bym nie próbował, a co dopiero I.V.
Tak jak napisał @WrakCzlowieka lepiej już przyjmować to P.O. aby zredukować ryzyko.
23 grudnia 2024SerioSergio pisze:
Twoim podstawowym błędem poznawczym jest myśl, że nie należysz do tych ludzi których masz za gówno do utylizacji.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 1223 / 484 / 0
06 czerwca 2020Jerzus Chytrus pisze:
kodeina zawsze brana w tabsach. Teraz już bardzo bardzo rzadko. Dostałem kilka butli czystej kody. Pytanie. Jak tondawkowac doustnie? Czy w kable lepiej? I tez jakie dawkowanie. Aktualnie 3 miesiące temu zrobiło mnie 480mg
Szczęściarz,jak by mi takie coś wpadło w łapki to byłbym w 7 niebie
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Używanie marihuany może wiązać się ze zmianami epigenetycznymi

Naukowcy podjęli się próby zbadania związku między zmianami epigenetycznymi u dorosłych osób, którzy palili lub palą marihuanę.

Polska prezydencja rozpoczyna prace horyzontalnej grupy ds. Narkotyków w Radzie Unii Europejskiej

Polska objęła przewodnictwo w Horyzontalnej Grupie ds. Narkotyków (HDG) w ramach prezydencji w Radzie Unii Europejskiej na pierwsze półrocze 2025 roku. Przewodniczącym HDG został podinsp. Michał Aleksandrowicz z Centralnego Biura Śledczego Policji, a jego zastępcą dr Artur Malczewski z Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom. Działania w ramach prezydencji to efekt wspólnej pracy Centralnego Biura Śledczego Policji oraz Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom.

Według rządu USA Walgreens wydawał opioidy bez uzasadnienia medycznego

Departament Sprawiedliwości USA wytoczył proces przeciwko sieci aptek Walgreens, oskarżając ją o realizację milionów recept na kontrolowane substancje, w tym opioidy, bez odpowiedniego uzasadnienia medycznego. Zarzuty obejmują wydawanie recept z „czerwonymi flagami”, które wskazywały na ich potencjalną nielegalność.