...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 12 / 1 / 0
Wszystko zaczelo sie w dzieciństwie, ojciec w pierdlu, matka uzalezniona od opio, pozniej bylo gorzej. Niepokoje, paranoje, stany lękowe ktore powodowaly ze ledwo oddychalem. Sztos zaczal sie w 2 liceum jak dupa ktora (jak do tej pory jedyna) kochalem mnie zdradziła. Rozchwiany emocjonalnie małolat z niespelnionymi marzeniami zaczal odpierdalac. Poczatkowo alprazolam trawa alko, pozniej wszystkie prawie benzo, zolpidem zopiklon. Przed 18 mieszkalem (prawie sam) codzienne imprezy, cpanie chlanie, leciało wszystko, od 16 roku zycia sie lecze. Pozniej problemy z prawem, stany lękowe co raz gorsze i mocniejsze, depresja, proby samobojcze, smierc kolegi na wlasnych rękach. Przez prawie dwa lata gruuuby film, kilka miechow temu zaczęły sie opiaty, trampek, koda, oxy, majka, patentadol. Popadlem w alkoholizm. Wielokrotnie ocieralem sie o smierc przez dragi, problemy i swoja psychike. Tydzien na detoksie od wszystkiego i to moja ostatnia szansa, na sucho detox, z kazdym dniem jest gorzej. Ile ludzi tyle historii, kazdy ma inna ale niech zastanowi sie czy faktycznie chce przez narkotyki zabawic sie badz uciec od problemów...
Sam nie wiem jak sobie pomóc :papieros:
  • 384 / 39 / 0
Ja rowniez zaczalem niewinnie, pozniej odeszla ode mnie dziewczyna i zjechalem calkowicie rownia pochyla w dół, na szczescie sie ustabilizowalem, nie pije alkoholu od grudnia zeszlego roku.

Bylem na terapii 3 miechy, ludzie maja gorsze problemy dlugi na 200 tysiecy jak sie leci i brnie no coz tak czasem bywa, szkoda mi tych ludzi..
Uwaga! Użytkownik NicNieBralem2000 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3220 / 910 / 5
Jak sobie pomóc? Pewnie zostać na detoxie, a po wyjściu nie ćpać. Łatwo powiedzieć trudno zrobić.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
  • 8 / / 0
Standard... Miłość za małolata. Ziomuś dasz radę :)
  • 977 / 223 / 0
Dotoks dobry początek, ale to za mało. Tutaj potrzebna jest psychoterapia/terapia leczenia uzależnień żeby jakoś głowę poskładać względnie do kupy.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.

Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.