...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Witam. Chciałbym szczegółowo opisać swoją „przygodę” z pierwszym kontaktem z rzekomo amfetamina. Jestem osoba, która kilkanaście razy w swoim życiu zażyła (nosem) mefedron aby dobrze się bawić. Często w jakimś stopniu był mieszany z alkoholem. Zawsze na następny dzień był lekki lub większy zjazd, ale normalnie zasypiałem i dochodziłem do normy po 24-48h. W ostatnia sobotę jednak niewiedząc co to jest i będąc już również mocno pijany przyjąłem kilka kresek rzekomo amfetaminy lub amfetaminy z czymś zmieszanym. Czułem się po prostu tragicznie. Impreza zaczęła się w sobotę, a skończyła w niedziele około 16. Po powrocie do domu nie było mowy o śnie, lecz” bezwładnie” zasnąłem około 1 w nocy i po dwóch godzinach obudziłem się nagłym „szokiem”/ „zadrganiem” całego ciała. Tak jakbym stracił przytomność i nagle zmartwychwstal. Byłem cały w cuchnącym, śmierdzącym pocie. Do godziny 18 nie było mowy o spaniu. Z racji na słaba psychikę wyzalilem się rodzicom i pojechaliśmy do szpitala na EKG i te sprawy. Wszystko z sercem było Ok i dostałem Traxene na uspokojenie gdyż do teraz mam lęki i nie mogę spokojnie spać w nocy. Przez druga noc udało mi się usnąć i z przerwami spałem około 6h. Ku zdziwieniu czułem się dosyć dobrze przez cały dzień. Na następny niestety znowu nie mogłem usnąć i znowu miałem drgawki, stany lekowe, brak snu. Odrazu jeszcze powiem iż wszystkie elektrolity i te sprawy, jedzenie zostało uzupełnione. Mija już 5 dzień, a ja dalej się dziwnie czuje psychicznie. Byłem u psychoterapeuty. Przypisał mi Relanium i po dwóch pastylkach jako tako spałem. Boje się jednak gdyż dalej się czuje dziwnie, chodze smutny, rozkojarzony, mam jakieś zaniki pamięci i boje się iż jest to uzależnienie bądź depresja. (Nie czuje potrzeby zażywania niczego) proszę o pomoc!
  • 3226 / 398 / 0
Tak się zdarza po miksie alko i zanieczyszczonych spidach. Fizycznie nic ci nie jest ale organizm potrzebuje czasu żeby oczyścić się z toksyn i odespać. Jedz zdrowe rzeczy, dużo śpij i ćwicz. Miałem kiedyś podobnie po miksie alko i tablety z (prawdopodobnie) PMA, przez tydzień czułem się struty/nieswój, potem stopniowo przeszło. Nie nakręcaj sobie lęków bo to też pogarsza samopoczucie - wszystko będzie dobrze, przejdzie ci.
  • 3455 / 565 / 2
Skoluj sobie Lorafen albo klonazepam tzf od psychiatry gdyby te lekinie minely po tygodniu. Koniecznie!
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2978 / 256 / 0
Skoro Relanium na niego dobrze działa, to po co od razu klony ? Przeczekaj tak jak pisze Blu te parę dni czy nawet tydzień i daj znać jak z samopoczuciem.
  • 3455 / 565 / 2
No moze troche przesadzilem. Lecz to chyba przez to, ze sam jem benzo codziennie i jakos nie uwazam tego za jakies wielkie zlo.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę

Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.

Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie

Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.

Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!

Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.