Co do samej koncepcji to nie jestem kompetentny, ale z tego co się orientuję na m2 potrzeba ok 5000 lumenów. U Ciebie będzie to 0.25m2, czyli teoretycznie lampy powinny dać radę (chyba, że coś źle liczę).
Jeśli planujesz tylko jedną rośline to ewentualnie zmniejszyłbym box, aczkolwiek w przyszłości pewnie będzie się żałowało takiej decyzji
Dlaczego 2 x, a nie 4 x ? W jednym m2 zmieszczą się 4 kwadraty o boku 0.5 m : )
50x50= 0,25 x 50 000 = 12 500lum ale wg tych wszystkich kalkulatorów 10 000 też da rade, a skoro on na początku chciał dać 4 x 1400lum czyli 5600, więc napisałem, że 2x wincy czyli 11 200 w teorii było by lepi
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.