Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 407 / 40 / 0
Wie ktos czy przejda jeszcze normalne recepty w aptece?
  • 23 / 3 / 0
Nie ma założonej kary za wydawanie zwykłych recept na doktorków. Więc może prejść.Ale jak Tw oj lekarz wydaje e-recepty, to chyba dziwne będzie dla wszystkich, że wydaje pisemne.....
  • 641 / 98 / 0
Tak
  • 2806 / 362 / 0
Od 8-go weszly e-recki oficjalnie ale papierkowe mozna realizowac bez problemu
  • 577 / 104 / 0
Ja 4 dni temu dostałem papierową receptę i bez problemu ją zrealizowałem.
:tabletki:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.