Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 0 / / 0
Hej. Szukałem tematu, jedyne co znalazłem, to poziom substancji we krwi przy oddawaniu i jak długo się utrzymuje przy badaniu.

Moim pytaniem jest: jutr mam badania lekarskie do pracy na poziom cukru. Dowiedziałem się o nich już po zażyciu, więc ciut za późno jest już, żeby coś poradzić. Waliłem dzis fetkę, alkohol, tabakę i 3 lufy. Oczywiście na badanie będę szedł na czczo. Ale na bank we krwi będzie jakaś ilość dzisiejszych smakołyków. Zamierzam jeszcze na sen wieczorkiem walnąć dwa browarki i estazolam, coby pochrapać w nocy trochę. Czy dzisiejsze stołowanie się może wpłynąć na jutrzejszy wynik badania na cukier? Czy to ma w ogóle coś wspólnego?
  • 182 / 34 / 0
Zarówno feta jak i trawa wpływają pobudzająco na metabolizm cukru , zatem jedno i drugie obniża poziom glukozy we krwi
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.