Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
  • 0 / / 0
Hej

Mam problemy natury psychicznej, można powiedzieć w skrócie że jest to fobia. Ostatnio próbuję hipnozy, jednak pojawił się taki problem że o ile większość osób dosyć dobrze wchodzi w ten stan, u mnie jest to ciężkie. Nie jest to kwestia osoby hipnotyzera, bo jestem już u drugiej osoby która naprawdę zna temat. Trochę udało się zrobić ale zastanawiam się jak dałoby się to wspomóc "chemią". Mam tu na myśli w miarę delikatny efekt. Rozmawiałam na ten temat z osobą która to prowadzi i oficjalnie się nie stosuje takich wspomagaczy ale ponieważ ta hipnoza to już w zasadzie moja ostatnia deska ratunku w życiu, to chciałabym spróbować czegoś delikatnego przed kolejną sesją we własnym zakresie.
Może ktoś mógłby coś polecić? Inaczej hipnoza jest wejściem w stan theta, trochę może przypomina medytację, i jest to stan zwiększonej koncentracji, kiedy mamy dostęp do tych części naszego umysłu do których normalnie nie mamy. To mój własny opis,
wedle mojego najlepszego rozumienia.
Po researchu w internecie mam taką o to krótką listę:

:liść: :liść: :liść: :liść: :liść: :liść: :liść: :liść: :liść: :liść:
Holy Basil
Lavender (alpha state)
L-Theanina
Rheishi mushroom
Gotu kola (centella asiatica)
Ginko bilboa
Blue lotus
Cannabis
:liść: :liść: :liść: :liść: :liść: :liść: :liść: :liść: :liść: :liść: :liść:

Jednak cannabis jest za mocne. Blue Lotus to chyba bardziej psychodelik. Rheishi raczej nie spotykam się z nimi w konteksiće działania na umył. Gotu kola, ginko to bardziej nootropy, nie wydaje mi się aby miały efekt którego szukam. Lawenda wydaje mi się że będzie za słaba. Ale moze ktoś kto stosował dane substancje może potwierdzić że wywołują stan hipnotyczny.

Druga grupa substancji które mnie interesują, to te które przywołują bardzo stare, zapomniane wspomnienia z przeszłości. Wiem że
taką sławą cieszy się Sun Opener (Heimia) ale to odpada ze względu na bardzo negatywny wpływ na stan fizyczny, za dużo osób to odradzało. Ogólnie chodzi mi o to aby dotrzeć do tego czego już nie pamiętam. Podejrzewam że na wczesnych etapach mojego życia musiało zdarzyć się coś co wpłynęło na to jak funkcjonuję dziś (irracjonalny lęk). Tylko że nie wiem zupełnie co to mogło być i chcę sobie przypomnieć, co est pomocne w leczeniu takich rzeczy.

Czy komus coś się nasuwa?
Artykuły
Newsy
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.

Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.