twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 40 / 2 / 0
Witam. Roslina ma 45 dni, jest to lowryder#2. Nie chcacy urwalem dzisiaj najwiekszego liscia. ma ona okolo 4 pietra lisci. Jak na swoj czas nie jest duza ale ostatnio posunela sie w rozwoju. Czy cos jej sie stanie przez brak tego liscia?
  • 513 / 102 / 0
Nie
  • 12573 / 2436 / 0
To jest chwast taki, jak pokrzywa. Bardzo ciężko jest uszkodzić mechanicznie krzaka tak, by coś mu się stało (padł).
Ja miałem przypadki, gdzie dzik / jeleń wyrwał z korzeniami (dwukrotnie) krzaka, a ten po wkopaniu i podlaniu podnosił się w 1 dzień.
Nie znaczy to oczywiście, że uzyskać bardzo dobre rezultaty można ot tak.
  • 40 / 2 / 0
Dzisiaj rano zibaczylem ze krzak znacznie powiekszyl liscie w jedna noc :o .
Robilem wczoraj fim moze dalo mu to impuls do dziala i jezzcze ten urwany lisc plus podwiazywanie. Do iluc cm moze jeszcze urosnac ten lowryder ma obecnie jakies 17 cm i 45 dni. Kiedy moge spodziewac sie kwitniecia. Wydziela juz dosc mocny slodkawy zapach.
  • 40 / 2 / 0
Przed chwila spadla na nia lampa i pol lisci nie ma po jednej polowie. Nie wiem co z nia bedzie dalej.
  • 12573 / 2436 / 0
Niepotrzebnie robiłeś FIM. To bardzo dobry trening, ale raczej dla sezonów.
Wstaw fotkę, to ocenimy, jak bardzo poważne są uszkodzenia.
  • 40 / 2 / 0
IMG_0321.JPG
Wyglada tak , bez 3 najwiekszych lisci z tej samej strony
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 12573 / 2436 / 0
Uszkodzenia są w zasadzie żadne (przynajmniej ja ich nie widzę).
Za to ogólny stan rośliny jest taki sobie. Wygląda na mocno przelaną. Przystopuj z podlewaniem, bo nadmiarem wody prędzej uśmiercisz konopie, niż przycięciem liści.
Ile litrów ma ta donica? Ciężko wywnioskować ze zdjęcia, ale wygląda na trochę małą (chyba, że jest wysoka). Z drugiej strony lowryder chyba nie potrzebuje wiele.
  • 40 / 2 / 0
Lowryder nie potrzebuje za wiele a poza tym i tak chcialem ograniczyc tym jego wysokosc nie oczukuje wielkich plonow.
  • 12573 / 2436 / 0
Czemu ktoś miałby chcieć ograniczyć wzrost i tak małego już automacika? : D Masz aż tak mało miejsca?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.

Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.