Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
Zablokowany
  • 60 / 7 / 0
Witajcie, teoretyczna sytuacja, osoba X wystawiła na sprzedarz na jednej ze strony internetowych substancje nielegalna, dostała prywatna wiadomosc od rzekomo niebieskich że ma ją odesłać na komisariat do warszawy, bo w innym wypadku złożą jej wizyte. Czy samo ogłoszenie jest podstawa aby móc mówić o podejrzeniu o handel ? Wiem, że namierzenie adresu po ip to dzisiaj pewnie zaden problem, ale czy w ogole jest to mozliwe zeby na sto ogłoszen o podobnej tresci, napisali wlasnie do osoby X ?
  • 1290 / 367 / 0
Policja by tak nigdy nie zrobiła, to jest fake. Po pierwsze policja by się nie zapowiadała z odwiedzinami, po drugie by namierzyli adres i zrobili wizyte a nie takie bzdury pisali przez portal. Ktoś po prostu jaja sobie robi.
  • 567 / 53 / 0
Ogłoszenie, że masz coś na sprzedaż jest podstawą do podejrzenia, że to posiadasz i tym samym do interwencji. Niemniej jednak, policja nie działa w ten sposób. Ktoś robi sobie jaja. Olej to.
"Even the smallest person can change the course of the future"
  • 60 / 7 / 0
Dzięki za szybką odpowiedz. Nie byłem własnie pewny i dziwiłem się, że akurat wybrali to jedno ogłoszenie. Teoretycznie żeby wpaść to paczka powinna zostać przechwycona.. ?
  • 2714 / 514 / 0
Serio w to uwierzyłeś? %-D %-D %-D %-D
Odpowiadając mi na łamach forum użyj proszę funkcji mention.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
  • 75 / 19 / 0
Fake, z policją to ja miałem sporo do czynienia i oni tak nie działają.
  • 60 / 7 / 0
Serio, bo pierwsze pytanie brzmiało - czy osoba x posiada wieksze ilosci;) Przeanalizowałem sytuacje z kazdej strony i mało prawdopodobne byłoby aby napisali na sto ogłoszen wlasnie tutaj. Ale wolałem sie upewnić i napisać, teraz mogę uspokoić osobe x, aby spała spokojnie i nie wyrzucała komputera przez okno.
  • 12727 / 2463 / 0
Może to faktycznie policja - narkotykowi chcą darmowy temat. Z ciekawości - o jaką substancję się rozchodzi?
  • 60 / 7 / 0
metylofenidat :patrzy:
  • 3649 / 998 / 2
@royalblue, zrobił się z tego śmiecio-wątek. Czy jeszcze coś chcesz wiedzieć, czy mam zamknąć wątek?

edit:
W takim razie zamykam.
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
Zablokowany
Newsy
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem

Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.

Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.

Więzienie za 0,11% przekroczenia?

Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.