Zmieniałem pracę dość często i nawet w przypadku pracy siedzącej ludzie nie są w stanie pogodzić treningu z pracą, myślę że może to wynikać z osłabienia koncentracji które powoduje trening. Generalnie to wielu moich znajomych z powodu pracy musiało zrezygnować z treningu na siłce, nie chcę podzielić ich losu i zamierzam wrócić do treningu po długiej przerwie.
Niestety nie znam żadnej osoby pracującej (nawet siedząco) która aktywnie trenuje na siłowni. Wszyscy moi znajomi z siłowni to albo dzieciaki albo starsze osobniki które nie muszą pracować bo mają działalność gospodarczą. Dodatkowo myślę że w moim przypadku konieczne będzie wejście na opiaty, ponieważ jak to stwierdził ostatnio mój neurolog: Podczas treningu moje mięśnie naciskają na układ nerwowy powodując ból, co wiąże się u mnie nie tylko z bólem podczas treningu ale również kurewsko bolesnymi zakwasami, nawet pomimo dopiętej diety i bycia na SAA.
Jak wyjść z tej pieprzonej opresji? Pomocy...
Jeśli neurolog twierdzi, że będzie boleć to pewnie będzie, możesz z ciekawości iść do innego i zobaczyć czy poleci coś odmiennego, często lekarze mają rozbieżne opinie. Możesz spróbować 10 week Wim Hof's course(179 euro, torrenty to przyjaciele) na ból, ukończyłem go dawno temu i od tego czasu nie mam problemu z układem nerwowym.
Tutaj już tak naprawdę sprawą jest jak to sobie wartościujesz, ale widzę, że zdrowie<wyniki na siłce, więc nie zostawisz i tak nie zostawisz tego sportu
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?
Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie
Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.