Chcę sprawdzić sobie czy wszystko jest okej z moim zdrowiem(byłem w ciągu około 6 miesięcy, 300-900mg/dzien), nie odczuwam żadnych efektów ubocznych poza skrętem, jakie badania powiennem wykonać, aby się upewnić, że wszystko jest okej?
Z góry dziękuję za pomoc
Z tego będziesz wiedział wszystko - jeżeli wyniki będą w normie lub prawie w normie to nic ci nie jest.
Hormony mogą wracać do równowagi przez pół roku po odstawieniu, nerki też. Wątroba i morfologia po miesiącu powinna być już w normie.
Potas sobie jeszcze sprawdź.
Żołądek niestety jest bez gastroskopii nie do sprawdzenia, a z doświadczenia Ci powiem że refluks może wyjść nawet po dwóch latach.
Prolaktyna, kortyzol
Poziom teścia
Wątróbka
I tak jak kolega wyżej pisze gastroskopia bo mogą być wrzody.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Gwajakol sam w sobie nie jest szczególnie szkodliwy. Gorzej z sulfogwajakolem, bo wydziela się z niego kwas siarkowy, który bez neutralizacji będzie niszczyć przewód pokarmowy. Wskazana jest dieta wysokowarzywna, bo warzywa często są zasadowe – odsyłam do Binga albo innej wyszukiwarki.
Na pewno dosyć głupim pomysłem jest popijanie innymi kwasowymi napojami (wyjątek: woda z cytryną).
W szczególności głupie jest spożywanie dużych ilości masy tabletkowej. Zawiera ona dwutlenek tytanu, który jest bardzo drażniący dla przewodu pokarmowego. Tak jak pisał kolega wyżej – refluks żołądka, oraz wrzody potrafią wyskoczyć późno. Przed refluksem najlepiej chroni poprawna postura – garbienie się powoduje, że kwas z żołądka wylewa się jak ze zdeptanej butelki PET.
Tak więc jeśli pakowane były duże ilości thiocodinu, należy skupić się na żołądku. Dobra dieta w stylu detoks – dużo pietruszki, cytryn; zupy; mało czerwonego mięsa; zero nowoczesnych fast foodów – wyczyści organizm z resztek gwajakolu. Na zniszczenia ścian błony śluzowej najlepszy kleik z lnu.
Badania mogą wykazać coś innego, lecz jest to statystycznie nieprawdopodobne. Było coś na neurogroove o ostrym zapaleniu trzustki wskutek thio + alko, ale ta choroba występuje po samym alko.
20 maja 2019surveilled pisze: „Opioidy nie szkodzą, szkodzi styl życia opiatowca.“
Gwajakol sam w sobie nie jest szczególnie szkodliwy. Gorzej z sulfogwajakolem, bo wydziela się z niego kwas siarkowy, który bez neutralizacji będzie niszczyć przewód pokarmowy. Wskazana jest dieta wysokowarzywna, bo warzywa często są zasadowe – odsyłam do Binga albo innej wyszukiwarki.
Na pewno dosyć głupim pomysłem jest popijanie innymi kwasowymi napojami (wyjątek: woda z cytryną).
W szczególności głupie jest spożywanie dużych ilości masy tabletkowej. Zawiera ona dwutlenek tytanu, który jest bardzo drażniący dla przewodu pokarmowego. Tak jak pisał kolega wyżej – refluks żołądka, oraz wrzody potrafią wyskoczyć późno. Przed refluksem najlepiej chroni poprawna postura – garbienie się powoduje, że kwas z żołądka wylewa się jak ze zdeptanej butelki PET.
Tak więc jeśli pakowane były duże ilości thiocodinu, należy skupić się na żołądku. Dobra dieta w stylu detoks – dużo pietruszki, cytryn; zupy; mało czerwonego mięsa; zero nowoczesnych fast foodów – wyczyści organizm z resztek gwajakolu. Na zniszczenia ścian błony śluzowej najlepszy kleik z lnu.
Badania mogą wykazać coś innego, lecz jest to statystycznie nieprawdopodobne. Było coś na neurogroove o ostrym zapaleniu trzustki wskutek thio + alko, ale ta choroba występuje po samym alko.
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie
Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.
Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”
Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom
Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.