Jak bedziesz mial farta to nic jej byc nie powinno.
U mnie bylo tylko -1 to by jeszcze wytrzymala tak przykryta. Jak dzis do kinca dnia nie zwiednie to nic jej nie bedzie, gorzej ze kilka dni ma byc takich zimnych.
Jeśli nie masz ich w donicach i nie możesz przenieść do domu, to w zasadzie już po kwiatkach.
A ja dziś znalazłem w środku takiego zalesionego obszaru wielkie drzewo powalone przez wiatr. Zahaczyło o inne i stoi tak pod kątem 45 C. Na samym czubku dostęp do słońca byłby pełen, a w okół morze krzaków, cierni, kleszczy (już teraz jest ich pełno - zgroza). Próbowałem wdrapać się na sam szczyt, ale bez asekuracji (i w słabych butach) odpuściłem jakieś 2.5 m od celu i ze 12 m nad ziemią. Potencjalnie można by tam umieścić ze 2 donice z automatami. Niestety musiałbym za każdym razem zabierać ze sobą linę, przewieszać... wchodzić, schodzić i tak z każdą wizytą. W razie przypału nawet nie ma gdzie spie....ć : )
Niemniej kusi mnie taka wizja uprawy...
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Sadzcie w maju , czy to sadzonki czy w glebie.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila
Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.
Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych
Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii
Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.