Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 104 / 15 / 0
Siemano, widzę że nie ma jeszcze takiego tematu więc zakładam nowy
Otóż sprawa wygląda tak
Od paru miesięcy łykam trampka, bez długich ciągów (max 3-4 dni i przerwa 2-3 dni) %-D
Nie przekraczam 400mg dziennie
Do sedna, od 3 dni boli mnie brzuch i mam twarde podbrzusze, zauważyłem też że mam tak zwany "Czarny stolec" :korposzczur:
Czytałem że to skutek wylewu około 100 ml krwi w żołądku i tu pytanie, czy to wina trampka, czy może jest inna przyczyna :zły:
Na razie pije kefir i jogurty z żywymi kulturami bakterii a trampka biorę tylko na pełny żołądek oraz od wczoraj łykam osłonę
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam :korposzczur:
Choć życia przeżyłem nie więcej niż ćwierć, przecież są gorsze sposoby na bycie trupem niż śmierć :ojeju:
  • 15 / 1 / 0
Witam.
Moim zdaniem trampek na 100%.
U mnie po ciągu 50szt 150mg/450mg na dzień... jelita ostro dostały w kość. Zatwardzenia z początku i ciemny stolec... następnie sama breja leciała a i tak cieżko było sie załatwić-jakby nodrożność jakaś.
Gdzieś czytałem że tramadol zaburza formowanie się stolca.

Nie łykam 6 tydzień a flaki nadal nie wróciły do normy.
Ja lecze się sokiem aloevera 100% i przynosi to skutek lecz wymaga czasu.
  • 2429 / 580 / 155
@Awsco:
A ile dni/ tygodni przed tymi bólami brałeś ostatnio trampka?
A brzuch boli Cię w podbrzuszu (tam, gdzie jest twarde), czy w nadbrzuszu?
Bóle w nadbrzuszu mogą często wynikać z problemów z żołądkiem lub trzustką. Jeśli ból jest mocny i promieniuje do żeber (tym bardziej jak gorączkujesz), to koniecznie jedź na SOR, bo mogą to być objawy ostrego zapalenia trzustki.
Z kolei bóle w podbrzuszu często wynikają m.in. z zaparć, niekiedy z przepukliny. Nie masz zaparć? Przy opiatach zaparcia są częste, mogą być naprawdę silne. Ja w ciągach na opio dość często miałam bóle, kłucia w jamie brzusznej (skurcze zwieracza Oddiego oraz zaparcia). Często były to bóle w podbrzuszu o charakterze kolki, spowodowane zaparciami. Czasem zdarzało się, że kamienie kałowe wręcz dało się wyczuć palpacyjnie i konieczna była lewatywa. Suszone śliwki w większych ilościach też potrafią czasem pomóc na zaparcia.
A czarny stolec? Jakieś jeszcze szczegóły?
Oprócz krwawienia (np. z wrzodów żołądka) mogą być inne przyczyny. Stolec na czarno może barwić np. węgiel lub żelazo. Czarne zabarwienie może wystąpić nawet po spożyciu niektórych pokarmów (np. jagód, buraków, czarnych porzeczek). Nie jadłeś wcześniej nic z tych rzeczy?
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2974 / 1638 / 35
tramadol powoduje problemy z żółądkiem ,znajomy stosuje tramadol po posiłku.
To zmniejszyło problem.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 995 / 104 / 0
Ja tam nie mialem problemow zadnych nawet jak w ciagu. Jedynie nie mozna bylo oddac moczu komfortowo. Glupio robilem prawie 1g bez benzo. Ale padaczki / drgawek nigdy nie zaliczylem (teraz mysle, ze farta mialem). Nawet mnie brzuch nie zabolal.
Uwaga! Użytkownik siostrorelanium jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 104 / 15 / 0
Aktualnie wszystkie dolegliwości ustały %-D
Od tamtego czasu codziennie piję kefir i trampka łykam tylko na pełny żołądek, zaparć brak i wygląd stolca jest taki jaki ma być :zombie:
I chyba przez to że dolegliwości ustały zrobiłem ciąg 11 dni, ostatnio brałem w niedzielę wraz z bezoskami %-D
Teraz do piątku mam detox, ale niestety zastąpiłem tramca bezoskami :zły:
Choć życia przeżyłem nie więcej niż ćwierć, przecież są gorsze sposoby na bycie trupem niż śmierć :ojeju:
  • 13 / 1 / 0
A mieliście coś takiego może, że normalnie bierzecie dawkę i nic się nie dzieje, następnego dnia ta sama dawka i żołądek chce wywrócić się na zewnątrz i kolejnego dnia znowu jakby nigdy nic. Jakby nic się nie działo O_o

Dwa razy mi się tak zdarzyło i szczerze mówiąc nie wiem czy to kwestia jedzenia czy Tramalu. Skoro tyle razy brałam i nic się nie stało.

Miał może ktoś podobne jazdy?
  • 3033 / 1029 / 0
ja po tramadolu nie odczuwam żadnych problemów z bebechami, jedynie zaparcia, ale to standard przy środkach opioidowych.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 8103 / 909 / 0
Ja również po tramcu nie odczuwałem problemów żołądkowo jelitowych, no poza zaparciami, ale to i tak do przetrwania.No i oczywiście problemy z oddaniem moczu, ale tu tez dużo problemów nie było.
Polecam lek osłonowy Omeprazol, psychiatra mi to przepisał ponieważ biorę około 20 :tabletki: dziennie.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 104 / 15 / 0
@UJebany Wy jesteście jakimiś cyborgami chyba, mój znajomy który łyka dawki nawet większe ode mnie też praktycznie nie ma żadnych efektów ubocznych :cojest:
Jak to się dzieję to nie mam pojęcia

Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim. taurinnn
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Dziewczęta piją ryzykowniej niż chłopcy

Raport informuje o rosnących problemach z alkoholem i marihuaną wśród młodzieży.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.