Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 20 / / 0
Witam, mam pytanie dla obeznanych w temacie leków. Czy mogę oddać krew przyjmując neuroleptyk (ampisulpiryd) i pragabalinę na noc ?
  • 3251 / 358 / 2
Powiedz ludziom od krwiodastwa co bierzesz a sie dowiesz. Ale odpowiedź brzmi: nie.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 21 / 6 / 0
U mnie wykazało ostatnio 8 rodzajów benzodiazepines, amfe, amfopochodne jakieś, nie pamiętam dokładnie.. biorę leki ..i przygarne coś tam zawsze he

-------------------------------------------------------

Biorę leki...miałem badania wykazało 8 benzodiazepines, amfe, amfo pochodne he

Scalono. taurinnn
:extasy: :nos: :korposzczur:
  • 3245 / 622 / 0
Mój znajomy kiedyś oddawał osocze za siano, jak ja z nim poszedłem to powiedziałem że biorę olanzapinę. Lekarz nie zgodził się na oddanie osocza.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.