Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 11 / 1 / 0
Jestem miłośnikiem pieczenia mj.

Głównym składnikiem moich potraw jest olej rzepakowy z mj. Robię go następująco:
- Rozdrabniam mj i mieszam z olejem w proporcji 10:1
- Gotuje przez 30min w temp 120C. (z termometrem w garnku)

to jest mój produkt bazowy jego wadą jest zielony kolor i silny zapach ziela. Czy da się coś zrobić aby się go pozbyć. To by pozwoliło uzyskać dania bez zapachu i konsumować je o wiele bardziej dyskretnie.
Uwaga! Użytkownik RRKW nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 913 / 39 / 0
Masełko w rondlu, do którego wrzucasz "popalenie", które wcześniej zwapowałeś w waporyzerze. Mielisz w tym rondlu 3-5 minut, robisz na tym maśle ciastka/mufinki albo przy leniu smarujesz nim krakersy. Może nie ma takiej mocy, jak Twoje oleum, ale zapachem nie jebie. Na festiwal albo do klubu w sam raz.
  • 11 / 1 / 0
W jednym z wywiadów Profesor Vetulani powiedział ze terpeny rozpuszczają się w wodzie, a THC nie. Żeby zagotować ziele w wodzie odcedzić, a dopiero potem w tłuszczu.
Niestety nie mogę odnaleźć linku do nagrania. Czy ktoś próbował?

Poprawiłem błędy.Lobo
Uwaga! Użytkownik RRKW nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 55 / 4 / 0
W temacie FAQ o podaniu konopi jest to wytłumaczone, rzeczywiście powinno się je płukać wodą.
miłość %-D trzeźwość %-D pokora
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.