A więc czy jeśli używałbym w czasie detoxu narkotyków które pobudzają działanie noradrenaliny jak crack to czy mógłbym "wyczerpać " zapasy tego neuroprzekaźnika i w ten sposób ułatwić sobie detox?
Skoro endorfiny też są problemem to czy wpierdalanie kakao, kawy, czekolady itp. Pozwoliłoby mi wykonywać takie czynności jak kurwa oddychanie bez płakania z bólu?
EDIT: W sumie tak mi przyszło do głowy po namyśle, że jak chcesz "wyczerpać" zapas noradrenaliny, żeby na skręcie nie było jej tak bardzo czuć, to czy nie lepiej zrobić tego tuż przed detoksem? Wtedy to mogłoby mieć jakiś sens.
Ale za to czekolada, kawa - nie mają na detoksie większego sensu. Są za słabe, by w jakikolwiek zauważalny sposób pobudzić organizm do wytwarzania endorfin. Po prostu receptory są już przyzwyczajone, że otrzymują stale coś o wiele lepszego, niż endorfiny - i zanim to się wyreguluje, to wiele wody w rzece musi upłynąć.
You will always be in my dreams
The last and final moment is yours
My agony is your triumph
Do tego sama ketamina (podobno) ma jakieś działanie antydepresyjne, więc może potencjalnie nadawać się do łagodzenia objawów : ) Gdybym miał jak potrzebowałem, pewnie bym spróbował.
My agony is your triumph
Chodzi o ten "ekspresowy" detoks? (liczony w godzinach)?
My agony is your triumph
Gdybym miała presję, żeby odstawić "na szybko" i chciałabym zrobić coś na kształt UROD, to zdecydowanie wolałabym użyć benzo lub barbi, niż ketaminy. Bardziej je znam, a prócz tego wydają mi się łatwiejsze do kontroli od dysocjantów. Warto tylko pamiętać, że benzo mogą nie wystarczyć do uśpienia w takiej sytuacji... trawki nie palę, ale użycie jej nie jest złym pomysłem, jeśli dobrze na Ciebie działa w takich sytuacjach. Oczywiście lepiej użyć tej odmiany bardziej "odprężającej". Do tego dodałabym jakąś pregabalinę, leki przeciwbólowe (to wszystko do stosowania, jak już się obudzisz) no i jedziemy...
My agony is your triumph
Wolne Konopie w Komendzie Głównej Policji. Policjanci też widzą absurdy obecnego prawa
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP
Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.
Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia
W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii
Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.