Czy ktoś z was choruje na nerwicę wegetatywną? Jak sobie radzicie z objawami?
Mi lekarz przepisał perazynę 200mg na dobę. A nie bardzo odczuwam jej działanie do tego był fluksemed a dziś zamienił mi na cital.
Moje objawy to: takie jakby przykurcze mierzwiące od pasa w duł, tak jakby promieniowały od lewej części lędźwiowej, trudność w usiedzeniu na miejscu, czuję ulgę w czasie chodzenia jakby to napięcie się rozładowywało, a do tego takie jakby drętwienie/uciski na głowie (głównie skroniach)
Czy ktoś mógł by polecić łatwo dostępną używkę na rozluźnienie. Zioła (melisa, rumianek) działają słabo o ile w ogóle działają (może za słabą dawkę piję).
Ile suszu zaparzacie żeby działało?
Perazynę brałam w połączeniu z sertraliną. 75 mg perazyny + 100 mg sertraliny. Efekt działania na objawy nerwicowe był dopiero gdzieś po 2 miesiącach, najpierw przeciwpsychotyczny.
Ale te objawy, o których mówisz (sztywność i napięcie mięśni, akatyzja - trudność w usiedzeniu na miejscu) mogą być akurat dodatkowo potęgowane przez perazynę, bo pozapiramidowe efekty uboczne są dość częste.
Powiedz koniecznie swojemu lekarzowi. Na uspokojenie dobrze jest zacząć od hydroksyzyny, jest na receptę, ale lekarze raczej chętnie przepisują.
MNIEJ JEDZ!
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.