/Uogólniam nazwę tematu./ misspill
Z naturalnych środków warto spróbować składników wchodzących w skład ubulawu - jako kompletną mieszankę, albo można poeksperymentować oddzielnie. Jest jeszcze jedna pospolita roślina niedoceniana pod względem wpływu na "podbicie" snów, a mogę potwierdzić, że działa bardzo wyraźnie w tym kierunku - werbena pospolita. Do nabycia w zielarniach internetowych i analogowych.
I jeszcze Noopept - też znacznie zwiększa intensywność śnienia, ale z tego co zauważyłem, wystarczy "złamać" go wypiciem choćby jednego piwka i ten efekt znika.
Dostępne w sklepach z suplementami/nootropami.
Można kupić w wersji sproszkowanej lub cały korzeń. Testowałem oba. Wg tradycyjnego podania, należy zalać korzenie wodą i energicznie mieszać, aż powstanie piana, którą się spija.
To mógł być efekt placebo, who cares, skoro zadziałało?
Przede wszystkim polecam założyć dziennik snów i notować, wyrobić sobie nawyk zapisywania, nawet jak się nic nie przyśni. Po paru tygodniach będziemy w stanie zapamiętać 6-8 snów z jednej nocy. Zapewne dostrzeżemy pewne podobieństwa i dzięki temu będzie łatwiej się kapnąć, że właśnie śnimy. Druga rzecz to "testy rzeczywistości", u mnie sprawdziło się patrzenie na własne dłonie.
Ty wolisz mieć stany psychodeliczne
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy
Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.