Mialem ostatnio takie nieprzyjemne zdarzenie, w dwoch miejscach po zastrzykach tak mi napuchły ręce, takie górki spore się zrobiły, pozniej na ich "szczycie" czerwono-bordowa kropka, pozniej to pęknęło, wylewała się krew, w szpitalu mi to rozcieli, wycisneli rope, dali antybiotyki, kazali zmieniac opatrunki i jakos sie powoli to goi, juz prawie, że jest okej... Substancją wstrzykiwaną był brown, i nie wiem od czego to się zrobiło: czy od brudnej igły, od tego że towar nie za czysty i trochę mi się rozlało pod skórę, czy może za dużo kwasku i przez rozlanie pod skórę jakiś taki stan zapalny się zrobił ?
Pytam was bo boję się żeby po raz kolejny mi się to nie zrobiło, teraz staram się dbać żeby igła była czysta ale wczoraj np znowu mi się przy wstrzykiwaniu rozlało trochę pod skórę i nie chcę żeby ponownie coś takiego mi się zrobiło.
Wie ktoś może tutaj jak zapobiegać takim zdarzeniom ?
ps.Przeważnie nie odwiedzałem wcześniej działu zdrowie, i dopiero po napisaniu tego posta zauważyłem tematy "Iniekcje - wątek ogólny" oraz "BHP dawania po kablach" i nie wiem czy ten post tam umieszczony nie powinien być, jeśli powinien to przepraszam i proszę przenieście a jeśli jest okej to okej ;-)
No longer anymore a Narcotic dream...
Ja na szczęście nie miałam ,,przygód” z ropniami, jedyne co mi się dosyć często robiło to ogromne siniaki, ciemnej barwy, czasem i na pół ręki. Nie mam pojęcia dlaczego. Może przez obniżoną krzepliwość po SSRI.
No longer anymore a Narcotic dream...
21 września 2018taurinnn pisze:
Ja na szczęście nie miałam ,,przygód” z ropniami, jedyne co mi się dosyć często robiło to ogromne siniaki, ciemnej barwy, czasem i na pół ręki. Nie mam pojęcia dlaczego. Może przez obniżoną krzepliwość po SSRI.
22 września 2018DexPL pisze:A jesz mięso? Czy należysz do tych nowoczesnych dziewczynek co walczą ze znęcaniem się nad biednymi świnkami, kurczaczkami i krówkami?21 września 2018taurinnn pisze:
naprawde, o wiele gorsze zdjęcia można znaleźć tu na forum...
uwaga - dla ludzi o mocnych nerwach
01 września 2016rrd pisze: uwaga! okropne/drastyczne/gore/nie oglądać przy jedzeniutak to wyglądało tydzień po ostatnim zdjęciu. używałem plastrów Inadine i wyciągneły syf, po miesiącu została mi 1cm blizna.Spoiler:
to Twoje to tylko siniaczek. dłużej i mocniej dociskaj gazik, używaj cienkich igieł (polecam 0.4) i nic nie będzie widać :)
Kurde, edytuję już trzeci raz i ciągle załącznik się nie dodaje, szlag.
Długotrwałe używanie marihuany może mieć wpływ na zdolności poznawcze
Co promieniowanie gamma robi z medyczną marihuaną i jak wpływa na kannabinoidy i terpeny?
Według rządu USA Walgreens wydawał opioidy bez uzasadnienia medycznego
Departament Sprawiedliwości USA wytoczył proces przeciwko sieci aptek Walgreens, oskarżając ją o realizację milionów recept na kontrolowane substancje, w tym opioidy, bez odpowiedniego uzasadnienia medycznego. Zarzuty obejmują wydawanie recept z „czerwonymi flagami”, które wskazywały na ich potencjalną nielegalność.
Francja: Minister: narkotyki są przyczyną 20 proc. wypadków śmiertelnych na drogach
Minister transportu Francji Philippe Tabarot powiedział w piątek, że narkotyki są przyczyną 20 proc. wypadków śmiertelnych na drogach w tym kraju. Dzień wcześniej w wypadku autobusu szkolnego zginęła 15-latka, a wstępne badanie kierowcy na obecność narkotyków dało wynik dodatni.
Używanie marihuany może wiązać się ze zmianami epigenetycznymi
Naukowcy podjęli się próby zbadania związku między zmianami epigenetycznymi u dorosłych osób, którzy palili lub palą marihuanę.