Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 2971 / 1601 / 35
Często spotykam się wśród lokalnych polityków, że gdyby mogli postępować samowolnie w polityce społecznej to by zaakceptowali środki naturalne psychoaktywne występujące w roślinach. Ale według nich młodzież nie może sie tak trząść na samo słowo używka.
Bo co naturalne to mniej szkodliwe od syntetyków.
Dotyczyłoby to m.in catha edulis czy ruty stepowej.
Co o tym myślicie? Według mnie miękka legalizacja jest dobrym pomysłem.

upgrade; scalono & przeniesiono | czoug
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 672 / 126 / 0
W myśl tego postanowienia: Poletko maków? Naturalnie, bez chemii.
Uwaga! Użytkownik Nozer jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1993 / 490 / 0
Kryteriami doboru substancji do legalizacji powinny być toksyczność, potencjał uzależniający i inna szkodliwość a nie to czy substancja jest pochodzenia naturalnego czy syntetycznego.
To nie ma żadnego znaczenia.

atropina czy syntezowana przez roślinę czy w laboratorium będzie równie niebezpieczna.
  • 2971 / 1601 / 35
Po co klody sobie rzucac malo jest zwolenikow atropiny bo bania nie jest zachęcajaca ujmujac kolokwialnie.
Miękka legalizacja to jest to.
Natura to natura po co ja ograniczac.
Uwazasz,ze trzeba by przez jedna atropine czy jej podobne wszystko oblozyc jakimis zasadami.
Niech w koncu czlowiek zdecyduje co dla niego z natury dobre w oparciu o wiedze wystarczy by ludzie wiedzieli.
Kakao i woda tez moze zabic .
Ja chce miec wolność sankcje zakazy to wymysl kolesia z 1950r Nikolsona nie pierwszego ,ktory wymyslil temat zastępczy rozdmuchal problem z 0.01 % ludzi zaznajomionych do 20% populacji uzaleznionej.
Jego archanizm mania wladzy, myslenie tylko o wladzy i kasce spowodowalo chaos gorszy niz wlasnie miekka legalizacja.
Sa ludzie , ktorzy zapija sie na smierc i tacy co nie zrobia tego.
Pierwsze co bym zrobila jako premier to od razu miekka legalizacja.
Niezakazne traci blask paradoks psychologi.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 1993 / 490 / 0
Bardziej mi chodzi o to, że nie ma dowodów na to aby substancje naturalne były bezpieczniejsze od tych, które można otrzymać tylko na drodze syntezy.
  • 1928 / 191 / 0
A naturalny bieluń vs nielegalne syntetyczne LSD? ;)
Take DXM and Be Happy
  • 515 / 71 / 0
Moim zdaniem powinno się ogólnie zalegalizować miękkie narkotyki ( W tym MDMA i jakieś słabsze benzo ) , nie ważne czy natura czy nie. Powinny być oczywiście smart shopy normalnie legalny biznes. Zaoszczędziłoby to dużo zdrowia wielu ludziom. Szczególnie osobom które chcąc spróbować czegoś innego niż wuda i weed, zazwyczaj idą do apteki, odkrywają rynek rc albo diler trawki ma akurat krysztau. Pierdolnęło by to dodatkowo w przestępczość zorganizowaną. Mase kasy by państwo zaoszczędziło ba! zyskałoby na tym, z pewnością sumując zyski i odejmując niepotrzebne straty. Jakiś procent by się przeznaczyło na leczenie uzależnionych i wprowadziłoby się redukcje szkód. Brzmi jak bajka.. i niestety nią jest :-(
  • 15 / 1 / 0
Jakość to chyba po pierwsze mieszkalem rok w Czechach jakie tam prawo każdy wie.Z twardymi Podobnie sprawa wygląda.Zielone tam jest naprawdę zacne spotkałem się z opinią że lepsze niż w Holandi. W Polsce nierzadko sztuka wygląda jak połówka tam zakup większej ilości też dużego problemu z tym nie ma.cale mieszkania w drzewkach to normalka. Policja na pionkow ma wyjebane jest nawet ciche przyzwolenie na handel zielonym
  • 2971 / 1601 / 35
Dokladnie taka mini legalizacja mogla by tez dostarczyc nam odpowiedzi czy warto ja powiekszac czy nie MDMA mozna podciagnac jeszcze ale natura taki cath kilka lisci nie zniszczy.
Wiele naturalnych srodkow zdelegalizowali po co?
Pieniadze z tego handlu moglyby rozwinac gospodarke , zrewolucjonizować rynek pracy oraz zwiekszyc badania nad naturalnymi lekami.
Latac za ludzmi bo maja zielone ?
Chca rozwiazac problem niech dadza szanse na biznes.
Co moje jest to jara mnie i za moje jest wiec nie czepiaj sie. :hug:
  • 837 / 78 / 0
Chcielibyście wielkie markety wypełnione dragami
Osobiście uważam, że powinny być legalne, ale pod pewnymi warunkami jak np. badania psychologiczne, psychiatryczne, choroby umysłowe, itd. wjazd tylko z członkowską kartą.
Zrobić do tego klub i oddzielne piętra różnych narkusów, bo jaki kwasiarz chciałby siedzieć wśród feciarzy, albo alkoholowej swołoczy słuchającej disco-polo

fuzja i poprawki | czoug
Who Jah bless, let no man curse
?Are you dreaming?
I Never Asked For This
Wszystkie moje posty to fikcja literacka.
ODPOWIEDZ
Newsy
Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.

Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.

Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.