Czy to prawda że stymuluje porost włosów?
Stymuluje wzrost włosów, ale na samym początku stosowania wypadanie włosów chwilowo się nasila.
Minoxidil sprawdza się w stymulowaniu zarostu również na twarzy. z 5 lat temu stosowałem w tym celu i uzyskałem poprawę.
W sumie stosowalem go 5/6 miesięcy żeby uzyskać pożądany efekt. Z totalnego dziewiczego wąsa i braku zarostu coś wyrosło
Są na zagranicznych forach tematy temu poświęcone.
Jeżeli chodzi o preparat, to warto zainwestować w Rogaine 5% w piance. Jest najdroższy ale aplikacja wygodna do tego celu.
Pamiętać o nawilżaniu twarzy w międzyczasie bo strasznie wysusza.
Uboków nie zaobserowałem.
Po kuracji wypadało by podtrzymywać efekt poprzez aplikacje raz na jakiś czas bo włosy potrafią powiedzieć papa. Trochę zarostu tak straciłem.
10 września 2018nico123 pisze: Nie wiem czy gra jest warta świeczki. Ten lek może walić po sercu. Co ci po nim urośnie to wypadnie po zakończeniu kuracji. Na pewnym polskim forum o łysieniu więcej entuzjazmu budzą blockery dht, RU i CB. Tutaj także problem bo to substancje eksperymentalne wiec ryzyko wcale nie mniejsze. Ogólnie z leczeniem z łysienia jest tak że włosów ci nie koniecznie przybędzie, może zagęścisz to co zostało. A można przy tym stracić zdrowie.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
„Tysiąc jointów później” – co naprawdę dzieje się z mózgiem stałego palacza marihuany?
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych
Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.
Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych
Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.