Czytałem kiedyś że kawa podnosi poziom kortyzolu we krwi, hormonu stresu i ja jej radzę unikać. Polecanie yerby zamiast kawy osobie która ma problem to jak alkoholikowi mówić ej rzuć alko zacznij jarać cały czas weeda. Nie tak rozwiązuje się problemy drugą używką. Kawa wypłukuje dużo mikroelementów z organizmu przede wszystkim magnez. Przy kawie dobra jest dieta w orzechy czy do kawy ciastka jakieś orzechowe. Mleko zawiera w sobie też magnez, dlatego niektórzy dolewają mleka.
Kawa na świecie to chyba tuż obok sacharozy cukru największa używka, importowany produkt na świecie w czołówce. Kiedyś czytałem o kawie i za pare lat ma być problem z produkcją bo zapotrzebowanie na kawę na świecie rośnie. Taka niewinna używka.
Na pewno ponownie odstaw kofeinę + rozpatrzyłbym wizytę u psychiatry, ponieważ jeśli tak wrażliwie odczuwasz działanie kofeiny, to samoleczenie innymi suplementami typu ziołami, może też niepotrzebnie zaszkodzić.
Głowa do góry, będzie dobrze :D
Jak reagujesz na l-teaninę?
[ external image ]
Najlepsza na naszym rynku z tych szeroko dostępnych. Byle nie jakieś ekspresowe śmieci z opuncją, czy inne big activ.
Powiadacie, że dobra sprawa uświęca nawet hejting?? A ja Wam mówię: dobry hejting uświęca każdą sprawę.
Podobnie jak z rzekomą szkodliwością kawy, poza indywidualnymi przypadkami to w 95% nocebo.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.
Narkotyki w listach do więźniów. Wysyłali je do zakładów karnych w całej Polsce
Narkotyki trafiały pocztą do więzień w całej Polsce. Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko małżeństwu z Gorzowa Wielkopolskiego. Ewelina T. i Marcin T. mieli przez ponad cztery lata uczestniczyć w procederze, którego wartość oszacowano na co najmniej 50 tys. zł.
Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila
Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.